Badkamermeubel

badkamermeubel set Hoge kasten Halfhoge kast Spiegelkasten

Badkamermeubel set

Hoge kast

Halfhoge kast

Spiegelkast

       
Spiegels Badmeubel diversen    

 Spiegels

 Diversen

   
       

Badkamermeubel

Badkamermeubel de 'eye-catcher' in uw badkamer

Het badkamermeubel is vaak het eerste wat opvalt als u een badkamer binnen gaat. Het meubel bepaald veelal de sfeer die u in uw badkamer wilt creëren. De badkamers hebben de afgelopen 10 jaar een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Er worden steeds meer moderne en slimme oplossingen gevonden om de meestal beperkte ruimte in de badkamer zo optimaal mogelijk te benutten. Ook de badmeubels zijn niet in ontwikkeling achtergebleven. Zo heeft bijna elk merk wel een ondiep badkamermeubel wat daardoor minder ruimte inneemt en meer loopruimte overblijft.

Het meubel is naast het bad of de douche het belangrijkste meubelstuk in uw badkamer. Voor de aanschaf van een badkamermeubel dient u zich dus van te voren goed te oriënteren, zodat latere teleurstellingen worden voor komen. De meubels zijn te verkrijgen in diverse stijlen, van strak en modern tot landelijk en klassiek.

Stonden de badmeubels van vroeger allemaal op pootjes, tegenwoordig worden de meubels steeds vaker aan de wand gemonteerd. Hierdoor ontstaat een ruimtelijk effect, waardoor het meubel minder plaats in lijkt te nemen. Zeker in kleine badkamers is dit een factor om in aanmerking te nemen. Het is ook nog eens makkelijk bij de schoonmaak!

 

Enkele badmeubel handreikingen:

De prijzen van badkamermeubels verschillen soms sterk. Oorzaak hiervan is onder andere gelegen in het gebruikte materiaal. Zo kan in plaats van gemelamineerd spaanplaat bijvoorbeeld MDF of massief hout gebruikt zijn. Daarnaast is het mogelijk om het badkamermeubel uit te voeren in echt houtfineer of hoogglans gespoten. De wastafels en wastafelbladen kunnen gemaakt zijn van kunssstof, Corian (solid surface), massief hout, natuursteen of een imitatie natuursteen. Voorzien van onderbouwwastafels, opbouwwastafels of bijvoorbeeld een opzetkom. Ook zijn badkamermeubels op maat verkrijgbaar zodat deze geheel volgens uw wensen wordt samengesteld. Al deze factoren bepalen de prijs van een badkamermeubel.

U hoeft niet per se een compleet badkamermeubel ineens aan te schaffen. Badmeubels zoals bijvoorbeeld een wastafel- of fonteinkast, kolomkast of spiegelkast zijn ook los verkrijgbaar. Ook een mogelijkheid is om naast een wastafel een hoge- of halfhoge kolomkast te plaatsen of boven de wastafel een spiegelkast. Hiermee krijgt u gelijk extra bergruimte in de badkamer.

 

Uw badkamermeubel monteren

De meeste badmeubels zijn gemakkelijk zelf te monteren en aan te sluiten een handleiding wordt bijgeleverd. Indien u zelf niet zo handig bent, is het verstandig uw nieuwe badmeubel door de vakman te laten installeren. Dit voorkomt schade en ergernis achteraf. Voor een vakman bij u in de buurt kijkt u hier..