Wandtegels

1 tot 16 van 141

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 141

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wandtegels voor badkamer, toilet en keuken
 

Unieke wandtegels met bijpassende afmetingen

Het gebruik en de wijze waarop wandtegels in Nederland worden toegepast is in de loop der jaren langzaamaan steeds verder uitgebreid. In het verleden lag de toepassing vooral in de badkamer en tot halfhoog in het toilet, maar vandaag de dag worden wandtegels ook steeds vaker toegepast om het gehele interieur te verfraaien. Door technische productieverbeteringen ontstonden er niet alleen meer mogelijkheden in de maatvoering - van kleine mozaïek tegels, decortegels en tegelstroken in het verband tot de indrukwekkende maat van 100x300cm - maar ook in de uitvoering en afwerking. Een gevarieerde bedrukking waardoor geen enkele tegel er meer hetzelfde uitzag en er, veelal natuurlijke, oppervlaktes bijna levensecht konden worden nagebootst. Ook de mogelijkheden van het toevoegen van allerlei oppervlakte afwerkingen zoals reliëf zorgde, in combinatie met een unieke bedrukking, voor realistische bekledingen van wandtegels in het gehele interieur.


Wandtegels: de sfeer en accenten

Wandtegels dragen in zeer hoge mate bij aan de sfeer en beleving van een badkamer of toilet. Door de toegenomen mogelijkheden in afmetingen, kleren, de uniekheid van de oppervlakte afwerking van de tegels is een wandafwerking met tegels ook doorgetrokken naar het gehele interieur. Dit wordt dan vaak toegepast op een enkele wand die geactueerd moet worden en een bepaalde uitstraling of aantrekkingskracht mee moet krijgen. Iedereen kent wel het accent dat gemaakt kan worden met een apart betegelde wand rondom de ingebouwde open haard of de effecten die gemaakt kunnen worden met decortegels op één wand in de woon- of slaapkamer, zeker als dit een ensuite badkamer betreft. Ook de complete wanddecors - in afbeeldingen of motieven - die met mozaïeken gemaakt kunnen worden en de (kleur)effecten hiervan zijn als inspiratie in menig interieurmagazine terug te vinden. In onze badkamershowroom kunt u vele variaties met wandtegels bekijken en zien hoe bepalend de wandtegel is voor de sfeer in de badkamer.


Van trendvolger naar trendsetter

Kortom met wandtegels is het inbrengen van sfeer, effecten, decoratie en behaaglijkheid in eigenlijk het gehele interieur is op vele manieren mogelijk. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd, de technische ontwikkelingen zullen enkel maar toenemen en de collecties worden steeds sneller vernieuwd of aangepast aan de vraag van de interieurdesigners. Het toepassen van wandtegels in het interieur buiten de badkamer en het toilet is de trend status dan ook al lang voorbij. Ook worden tegels steeds vaker door bekende ontwerpers bedacht en uitgewerkt waarbij men ook kijkt naar de wijze van toepassen en de manier van aanbrengen. Een complete benadering derhalve die zijn impact heeft op het ontwerpen van het interieur en die niet meer als trendvolger maar zelfs als trendsetter gezien dient te worden.