Elektrische vloerverwarming

1 tot 16 van 48

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 48

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Er bestaan, naast de bovenstaande elektrische verwarmingssystemen voor de vloer of de wand, natuurlijk verschillende manieren om het huis te verwarmen. Men kan daarbij gebruik maken van gaskachels of van (design)radiatoren die gekoppeld zijn aan een CV installatie. Hoewel dit prima mogelijkheden zijn, komen deze niet in de buurt van het gemak van een elektrische vloerverwarming die zelfs toepasbaar is als zit- of wandverwarming. Een elektrische vloerverwarming van Magnum of Danfoss is een verwarmingssysteem dat in staat is om gericht - zonder dat het noodzakelijk is om de hele woning op te warmen - en tijdgestuurd een enkele ruimte in een korte tijd gelijkmatig te verwarmen. Dit vergroot het genot van een, enkel in de ochtend te gebruiken, ruimte zoals de badkamer enorm en voorkomt dat daarvoor de hele woning moet worden opgewarmd. Dit voorkomt dan ook een onnodige verspilling van energie.


Het gebruik van elektrische vloerverwarming in de badkamer

 

Een elektrische vloerverwarming is dus in een groot aantal gevallen een veel beter alternatief dan alle andere soorten van warmtesystemen. Het bespaart energie, is tijdgestuurd en gericht op één ruimte inzetbaar, is relatief goedkoop en biedt meer comfort tijdens koude dagen. Een elektrische vloerverwarming is een flexibel systeem van matjes of elektrische leidingen dat ook gemakkelijk achter de betegelde wand als wandverwarming kan worden doorgetrokken. Hier zijn overigens ook aparte systemen voor die platter zijn en daarmee beter geschikt zijn voor niet betegelde wanden. Ook kan de elektrische vloerverwarming worden doorgetrokken over het te betegelen zitje in de douche of naast het bad, dergelijke zitjes bieden al gemak en ondersteuning maar met behulp van dit flexibele elektrische verwarmingssysteem kunnen ook deze zitjes van aangename warmte worden voorzien. Lekker warm om op te zitten tijdens het afdrogen of het aankleden. Een uitzondering moet er ook altijd zijn, er bestaan ook elektrische designradiatoren die meestal in badkamers worden opgehangen, Dezelfde eigenschappen op het gebied van gericht en tijdgestuurd verwarmen als de vloerverwarming en soms zelfs met een dubbele functie omdat een aantal designradiatoren ook tegelijkertijd, als ‘normale’ radiator aan de CV installatie aangesloten kunnen worden.


De voordelen van gericht verwarmen

 

Een elektrische vloerverwarming is relatief goedkoop en biedt in ruil daarvoor veel comfort. Aan te leggen waar het echt nodig is, de badkamervloer onder de tegels, maar ook als wandverwarming toepasbaar en zelfs zo flexibel aan te leggen dat betegelde zitjes in of naast de douche en bij het bad warmte kunnen gaan uitstralen. U wilt de badkamer straks niet eens meer verlaten. Gerichte warmte die ook tijdgestuurd is en daarmee, zonder dat de CV installatie aan hoeft te slaan, in de ochtend kan zorgen voor een lekker warme badkamer. Dat scheelt energie omdat u niet alles hoeft op te warmen terwijl u daarna naar uw werk gaat. Door deze vorm van energie besparen kunt u de investering van kopen en aanleggen vanzelf terugverdienen, los van het onbetaalbare comfort. De elektrische vloerverwarming wordt aangestuurd met een digitale thermostaat die ook programmeerbaar is inclusief een tijdsfunctie.