Douchegoot

1 tot 16 van 444

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 444

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een douchegoot in de badkamer


Als u nadenkt of wellicht al plannen maakt om de badkamer te gaan verbouwen dan kunt u daarbij ook denken aan het plaatsen van een douchegoot die zich perfect laat inpassen in het ontwerp van een hedendaagse of moderne uitvoering van de badkamer. Of misschien bent u net verhuisd en niet tevreden over de al aanwezige badkamer. Zo kunnen er verschillende redenen zijn voor het gaan verbouwen van een badkamer of het kopen van een nieuwe badkamer. In een badkamer komt vanzelfsprekend een douche en hoogstwaarschijnlijk komt u dan, bij het oriënteren en opdoen van badkamerinspiratie, enkele keren de term of foto’s van een douchegoot tegen.


Een strakke betegeling met een goot in de douche


Uiteraard hebben we bij een douche ook een mogelijkheid nodig om het water af te voeren. Bij een betegelde vloer gebeurde dat vrijwel altijd door middel van een doucheputje, u kent ze vast wel. Meestal zit een doucheputje midden in de douche en loopt de tegelvloer vanaf alle kanten schuin af naar het centraal geplaatste doucheputje. Een veel mooiere oplossing is het plaatsen of laten plaatsen van een douchegoot, deze kan over de volledige breedte worden geplaatst waardoor er slechts naar één zijde afschot nodig is. Het gevolg is dan een veel mooier ogende douchevloer met een strakke betegeling. Dit is momenteel een populaire oplossing om een afvoer te realiseren in uw douche.


Verschillende soorten douchegoten


Wanneer u kijkt op onze website, zult u zien dat er verschillende soorten douchegoten te verkrijgen zijn. Het is belangrijk dat u eerst bepaald waar de douchegoot moet komen in uw douche. In het verleden koos men er bij het installeren ook wel voor om de lange goot over de hele breedte bij de ingang van de douche te plaatsen. Dit moest natuurlijk het water opvangen zodat het niet verder de badkamer in kon stromen maar de praktijk leert dat, in combinatie met zeep, het water snelheid kan krijgen waardoor de goot als het ware overwonnen wordt. Een plaatsing aan de achterzijde is dan ook de beste oplossing om water in de badkamer te voorkomen. De goot kan nog vrij van de muur worden geplaatst of helemaal tegen de wand waarbij u soms een ander type douchegoot nodig heeft. Als u de goot aan de achterkant van de douche plaatst, kan het heel mooi zijn om dit precies in de hoek te doen en dan zou u kunnen kiezen voor een driehoekige vorm. Naast een driehoek, leveren wij de goten ook rechthoekig, in trapezium-vorm, in een l-vorm of zelfs een kwartcirkel.


De douchegoot bij Sani-bouw


Het is mooi als de goot aansluit bij de rest van uw sanitair in de badkamer. Daarom hebben wij de goten dan ook in verschillende vormen, stijlen en kleuren te koop. Wat betreft de kleur zou u kunnen kiezen uit rvs, wit glas, zwart glas of zelfs ook groen glas. De douchegoten zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar, dus er is vast en zeker een douchegoot die perfect past in uw douche.