Douchesets

1 tot 16 van 88

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 88

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Er zijn dingen in een huis waar men niet meer zonder kan. Een doucheset is 1 van deze dingen. Elke badkamer heeft een doucheset nodig waarbij er vanzelfsprekend sprake is van verschillen in hoe men deze in de eigen badkamer uitgevoerd zou willen zien. In ieder geval dient het er één te zijn waarbij men zich fijn voelt, of dat nu een complete set is met hoofddouche en losse handdouche of enkel een glijstang met een aangename douchekop erbij. Het moet goed aanvoelen en ontspanning bieden bij het dagelijkse douchen en daarom is het belangrijk dat je voor een doucheset kiest die je er mooi vindt uitzien en die in het gebruik de juiste mogelijkheden met waterstralen biedt en een lekkere douche lijkt te beloven.


Verschillende soorten douchesets


Er zijn erg veel verschillende merken die zich bezig houden met het maken van badkamerproducten. Sommige merken zijn natuurlijk goedkoper dan de ander, dat is onder andere afhankelijk van het design, is het een set voor de douche met een bijzondere vormgeving en doordacht en tijdloos design? Of is de doucheset technisch geavanceerd en biedt deze ook mogelijkheden zoals een echte waterval? Samen met de naam van de fabrikant, de gebruikte materialen, de gekozen kleur en natuurlijk de kwaliteit van het badkamerproduct vormt dit zich allemaal om tot een prijskaartje.


De meeste douchesets zijn verdeelt in een aantal delen. Je hebt een hoofddouche of regendouche, een handdouche en een thermostaat. De hoofddouche, in veel verschillende vormen en afmetingen verkrijgbaar, is vanzelfsprekend het onderdeel die wordt opgehangen aan de muur en waar je onder kan staan tijdens het douchen. De handdouche is een alternatief bij het douchen die je gemakkelijk met de hand kunt bedienen om plekken schoon te maken die anders minder snel schoon worden. Ook erg handig voor, veelal dames, als zij willen douchen zonder dat de haren dit keer nat worden.


Dan heb je nog een thermostaat. Met de thermostaat kun je gemakkelijk de temperatuur van het water instellen en de thermostatische douchekraan zorgt ervoor dat de temperatuur constant gehouden wordt. Elders in de woning water aftappen, en daarmee de watertemperatuur in de douche beïnvloeden, wordt zoveel als mogelijk automatisch gecompenseerd door de thermostaatkraan. Hij bewaakt dus zelf de temperatuurinstelling en het handhaven hiervan. Het ontwerp van de thermostaatkraan kent veel overeenkomsten omdat de vorm bij deze kraan min of meer wordt bepaald door de techniek in de kraan. Ook heb douchekranen met een ouderwetse manier van de temperatuur aanpassen. Dit is de mengkraan die bedient wordt met twee draaiknoppen waarvan één de toevoer van het warme water bedient en de andere die van het koude water. Deze variant komt in combinatie met douchesets echter niet zo heel veel voor, vanwege het comfort en de veiligheid kiezen veel mensen voor een thermostatische kraan in de douche.


Merken douchesets


Over het algemeen is de doucheset in glanzend chroom uitgevoerd, dit zorgt er voor dat de set er blinkend uitziet in de badkamer. Er zijn veel verschillende merken die dergelijke producten voor de douche produceren, waaronder Axor, het designmerk van Hansgrohe. Axor is één van de merken die gespecialiseerd is in het produceren van allerlei badkamerproducten. Het is misschien ook de bekendste fabrikant en de meeste mensen vinden het een merk met uitstraling in vormgeving en design. Het spreekt aan en nodigt zodoende uit om dergelijke badkamerproducten te kopen. Axor biedt erg veel verschillende soorten aan qua douchesets. Damixa is een andere producent op het gebied van kranen en als onderdeel daarvan ook douchesets fabriceert. Ook merken als Kludi en Hansa zijn sterk bij het bieden van kezues in complete sets voor de douche die ook bijpassend zijn binnen een kranenserie. In het menu aan de linkerzijde vindt u een opsomming van alle, binnen Sani-bouw, beschikbare merken.