Duoblok

1 tot 16 van 50

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 50

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een duoblok is een closetpot waarbij het reservoir en de pot direct op elkaar zijn gemonteerd. Het voordeel van een duoblok is daarom dat u bij de aanschaf hiervan geen los reservoir meer hoeft te kopen. Als op een gegeven moment het reservoir aan vervanging toe is, hoeft u echter geen totaal nieuwe pot te kopen. U kunt dan ook enkel een nieuw reservoir aanschaffen. In veel gevallen ziet een duoblok er fraaier uit omdat er geen losse bak met de pot verbonden hoeft te worden door middel van een buis. Deze buis ontloopt u op deze manier. Dit kan wel een praktisch model zijn wanneer u een kleiner toilet heeft of wanneer u niet heel veel ruimte meer over hebt in de badkamer. Een dergelijk toilet neemt minder ruimte in beslag. Deze soort van closetpot is voornamelijk verkrijgbaar als diepspoel, maar bij een aantal modellen is het ook mogelijk om het product te kopen in de vlakspoel variant. Een duoblok beschikt over een onder- of een achteruitgang, de achter aansluiting is vaak met een extra te leveren PVC bocht aan te passen naar een onder aansluiting. De maatvoering bij beide aansluitingen versus de plaats waar uw rioolaansluiting zich bevindt is van belang. Op de technische tekening of in de tekst is de maximale en de minimale verstelbare afstand aangegeven, let erop dat dit past met de positie van uw toilet. Eventueel zijn er nog verloopstukken leverbaar die nog extra verstelbaarheid mogelijk maken

 

Verschillende series met een duoblok


U kunt kiezen uit verschillende modellen, kleuren en series als het gaat om een duoblok. Veel sanitair A-merken beschikken niet alleen over de meer alledaagse modellen in het assortiment maar hebben ook een aantal designseries beschikbaar. Natuurlijk veelal passend bij een complete designserie zoals de Starck 1 van Duravit, de Alessi van Laufen of het model Flow van Keramag. Deze laatste heeft dan ook weer een diepspoelmodel en heeft een combinatie vormgeving van een strak en klassiek model. Deze toiletpot is verkrijgbaar in de kleur wit. In de kleur pergamon zijn ook verschillende closetpotten te koop. U zou dan kunnen kijken bij bijvoorbeeld Sphinx of Villery & Boch. De closetpotten zijn in verschillende breedtes te krijgen. Het is natuurlijk afhankelijk van de grootte van uw toilet of badkamer welke maat voor u het meest geschikt zal zijn.


sanitair


Een duoblok is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Dit is onder andere afhankelijk van de gangbaarheid van het model. Een meer standaard model toilet dat geproduceerd wordt in grotere oplages heeft een lagere kostprijs dan een designmodel. Van deze laatste worden er immers slechts een gering aantal per jaar geproduceerd en het ontwerp stelt vaak ook, vanwege de vormgeving, hogere eisen aan het productieproces. Het leveren van de twee uitersten is ook binnen hetzelfde sanitair merk mogelijk, Duravit heeft heel gangbare kwaliteitsmodellen op het gebied van project sanitair maar heeft ook een aantal designers WC modellen laten ontwerpen die zich zeker in een andere prijscategorie bevinden. Ook de merken Laufen, Villeroy & boch, en Sphinx leveren een evenzo breed programma van verschillende modellen toiletpotten. Zo zijn er wc-potten die vast en zeker binnen elk budget passen en de duurdere, soms zelfs tot design, die door hun bijzondere uiterlijk echt opvallen in de toilet of de badkamer en daarmee tot een echte blikvanger worden.