Bidet

1 tot 16 van 70

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 70

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Bidet in toilet of badkamer


Een bidet ziet men niet heel vaak in woningen in Nederland. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een land als Italië waar er in zo'n 95 % van de huizen één aanwezig is. Misschien heeft u ook weleens een exemplaar gezien in een hotel in één van de Zuid-Europese landen. Waarschijnlijk komen ze van oorsprong uit Frankrijk. Het is dan ook het Franse woord voor pony en in het Oudfrans bestaan er vertalingen als ‘draver’. De manier waarop je op het sanitair gaat zitten doet sterk rijden aan het rijden op een pony, vandaar waarschijnlijk ook deze naam. Een bidet is bedoeld voor de reiniging van de intieme delen van ons lichaam, nadat het toiletbezoek is gedaan kan men zich met behulp van het bidet verder reinigen. Dit sanitair wordt veelal aangeschaft door of voor oudere mensen die meer moeite krijgen met het goed schoonhouden van hun lichaam. Dan kan het zeker een uitkomst zijn. Soms worden ze ook gebruikt om de voeten te wassen en dat is ook heel praktisch op deze manier. Uit het oogpunt van hygiëne is een bidet als sanitaire voorziening dan ook absoluut geen overbodige luxe.

 

Een staand of hangend bidet


U kunt bij ons op de website zien dat we verschillende uitvoeringen verkopen. U kunt kiezen voor staand model of voor bevestiging aan de wand. Bij de hangende variant is voor de montage ook een bidetstoel noodzakelijk, dat is een montageframe dat in de wand wordt geplaatst, waaraan uiteindelijke dit sanitair wordt bevestigd. Verschillende fabrikanten zoals Duravit serie Happy D, Ideal Standard model Playa en Laufen Alessi bieden in de genoemde sanitair serie zowel de staande alsook het hangende model aan. Het bidet is over het algemeen voorzien van een bidetkraan met een richtbaar mondstuk en deze kan dan gericht worden op de schaamstreek. Het water kan uiteraard op uw voorkeurstemperatuur ingesteld worden en het is ook mogelijk om het bidet af te sluiten en dus vol te laten lopen met water.


Douche WC of douchetoilet bij Sani-bouw


Omdat het meer dan gewenst is om ook dit gedeelte van uw sanitair qua vorm, stijl en kleur aan te laten sluiten bij de rest van uw badkamer zijn er diverse leveranciers waaronder in ieder geval Keramag, Sphinx en Villeroy & Boch die een complete serie inclusief wandcloset en wastafel leveren. U kunt zelf bepalen welke breedte en diepte u nodig heeft, wat dat betreft is ook bijna alles mogelijk. Inmiddels bestaat er ook een modernere uitvoering van deze vorm van reinigen van het onderlichaam in de vorm van een douche WC of douchetoilet. Deze is eigenlijk gecombineerd met het wandcloset zodat u geen separaat bidet meer nodig heeft. Met een druk op de knop of afstandsbediening reinigt de douche WC of douchetoilet u, na het toiletgebruik, automatisch met warm water op de juiste plek. Ook zorgt het douche WC of douchetoilet voor droging door het blazen van warme lucht. Dit sanitair is ook opgenomen in de webwinkel, heeft u hierover nog vragen of wilt u advies, neemt u gerust eens vrijblijvend contact met ons op.