Houtlooktegels en keramisch parket

1 tot 16 van 549

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 549

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Houtlooktegels of vloertegels houtlook als keramisch parket heeft vele voordelen


Met keramisch parket of vloertegels houtlook in de woonkamer, of andere ruimtes in het interieur, kun je houten vloeren perfect nabootsen. Dat heeft enkele duidelijke voordelen. Een vloer met houtlooktegels is namelijk:

• Geheel slijtagevrij. Vergeleken met een houten vloer is een keramische vloertegel in houtlook ijzersterk.
• Geschikt voor gebruik in iedere ruimte. Met houtlooktegels kun je ook in de badkamer of in de keuken een ‘houten’ vloer leggen.
• Relatief onderhoudsvrij. Houtlooktegels zijn schoon te houden met een sopje.
• Geschikt voor vloerverwarming. Doordat keramiek de warmte goed geleidt en verdeeld, wordt de hele houtlook tegelvloer goed en gelijkmatig verwarmd. Dit is niet alleen een erg sterk pluspunt voor de vloertegels houtlook maar ook voor tegels in het algemeen.

 

Leg houtlooktegels in iedere kamer van het huis

 

Hout is een prachtig materiaal, dat warm aanvoelt en een fijne sfeer geeft in huis. Het enige nadeel van hout is echter, dat het nogal kwetsbaar is. Zeker op zachtere houtsoorten ontstaan er snel slijtageplekken, zelfs bij normaal gebruik; en waterschade is een serieus risico. Met keramisch parket of vloertegels houtlook heb je wel alle voordelen van hout, maar geen van de nadelen. De houtlooktegels als keramisch parket zijn namelijk zeer stevig – en kunnen dus ook gebruikt worden in de keuken, de woonkamer, in de badkamer of zelfs voor het terras buiten in de tuin. Dat geeft een leuk effect: op plekken waar je geen hout zou verwachten, kun je nu opeens een keramisch parket met een houten oppervlakte afwerking neerleggen. Daarnaast lijkt de woonkamer helemaal door te lopen naar buiten toe wat een fantastisch visueel effect met veel ruimtelijkheid creëert. Hoewel tegels wat kouder aanvoelen, kunnen ze wel gemakkelijk gecombineerd worden met vloerverwarming – iets dat met hout onmogelijk is, omdat het gevoelig is voor temperatuurveranderingen. Daarmee heb je met houtlooktegels eigenlijk voordeel over de hele linie

 

Vloertegels houtlook in allerlei patronen

 

Wie een echte houten vloer heeft, weet: het is flink werken om hout in goede conditie te houden. Om de haverklap moet je schoonmaken, oppoetsen en boenen met was of olie. Dat kost een hoop tijd. Vloertegels in houtlook oftewel het keramische parket is in gebruik veel minder intensief. Er komen geen krassen op, je hoeft ze niet in te oliën, en vlekken poets je met een doekje weg. Bovendien is de techniek op het gebied van keramiek inmiddels zo ver gevorderd, dat het keramisch parket als houtlooktegels nauwelijks meer van echt hout te onderscheiden is. Door middel van slim ontworpen tegelpatronen, kunnen de tegels met houtlook zelf in patronen gelegd worden zoals je die kent van houten vloeren – met lange en korte planken. Daarmee moet de houten vloer in het keramisch parket als vloertegel houtlook dus ook zijn superieur erkennen.