Whirlpool

4 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

4 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Steeds meer mensen besluiten om een whirlpool of jacuzzi aan te schaffen. Waar deze ultieme vorm van ontspanning en wellness vroeger vooral werd gezien als een super luxe product, zien we tegenwoordig dat steeds meer huishoudens beschikken over een dergelijk bad. Meestal in de badkamer maar soms ook als jacuzzi buiten in de tuin. Wanneer u er één wilt gaan aanschaffen, is het echter wel handig dat u zich vooraf goed laat informeren. Om u hierbij een eindje op weg te helpen, geven we in dit artikel alvast wat informatie over whirlpools.

 

Whirlpool met lucht

 

Natuurlijk zijn er ongelooflijk veel verschillende whirlpools. Ieder product is weer net iets anders of heeft weer extra functies. Globaal gezien kunnen we echten twee verschillende soorten onderscheiden: degene waarbij er lucht in het bad wordt gepompt en degene waarbij er juist water in het bad wordt gepompt. Dit lijkt een klein verschil, maar juist dit verschil verandert de essentie van het bubbelbad. Wanneer er lucht in het water wordt gepompt, zal dit langzaam in het water omhoog gaan langs uw lichaam wat een ontzettend ontspannend gevoel geeft. Bovendien is een whirlpool met lucht makkelijker te onderhouden, omdat er geen water door de pomp en de leidingen wordt gebruikt. Er zijn ook baden waarbij de luchtpomp is voorzien van een verwarming zodat er warme lucht in het bad wordt gepompt, een bijkomstig voordeel hierbij is dat daardoor ook het water minder snel zal afkoelen.

 

Whirlpool met water

 

Wanneer u gebruik maakt van een whirlpool waarbij er water in het badwater wordt gepompt, heeft dit een ander effect. Het water wil namelijk direct naar het oppervlak waardoor het veel sneller gaat en er een soort massage ontstaat. Door middel van het toevoegen van lucht wordt de intensiteit van de straal geregeld. Hier kan eindeloos in gevarieerd worden en u zult dan ook vele verschillende vormen en maten vinden. Het is belangrijk om goed op te letten waar de uitstroomopeningen in de jacuzzi zitten en hoe je er precies in zit of ligt. Op deze manier kun je namelijk achterhalen welke lichaamsdelen er tijdens een bad het meest gemasseerd worden. Voor extra ontspanning kunt u kiezen voor een lichttherapie of een automatische geurdispenser die, door middel van een waterdampnevel, verkwikkende of juist relaxerende geuren kan verspreiden.