Tegellijm

1 tot 16 van 22

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 22

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Poederlijm of pastalijm

 

Voor het aanbrengen van tegels op een wand of vloer zijn verschillende tegellijm producten beschikbaar. Welke lijm het beste toegepast kan worden is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. In de eerste plaatst is de soort ondergrond van belang, bijvoorbeeld bij het tegelen op een houten ondergrond is een blijvend flexibele poederlijm noodzakelijk. Daarnaast speelt ook de soort van tegels een rol, een pastalijm wordt enkel toegepast bij het aanbrengen van wandtegels terwijl een poederlijm in principe voor wand- en vloertegels geschikt is. Een dikbedmortel is weer enkel toepasbaar bij vloertegels en ook niet iedere tegellijm is weer geschikt voor het aanbrengen van natuursteen. Andere factoren die van invloed zijn op de te kiezen tegellijm is de grootte van de tegel, het gewicht en het materiaal waarvan de tegel gemaakt is. Ook de vraag of er vloerverwarming is aangebracht speelt een rol, net zoals of het een droge of natte ruimte betreft. U ziet er zijn nogal wat omstandigheden waar u rekening mee moet houden.


Lijmsoorten


Er zijn zelfs hoogwaardige tegellijmen verkrijgbaar die geschikt zijn voor het aanbrengen van tegels op poreuze wanden of voor tegels over tegels. In combinatie met een tegelproduct dat slechts zes millimeter dik is, hoeft u met deze tegellijm in veel gevallen de oude tegelvloer niet eens meer te verwijderen. Een ander aandachtspunt is het kiezen van het juiste Schonox voegsel, een flexibel voegmiddel of voegsel dat geschikt is voor dunne voegen zoals bij gerectificeerde tegels vaak het geval is. Bij het kiezen van het juiste voegmiddel speelt uiteindelijk ook de kleur, vanwege de vaak enorme invloed op het zichtresultaat, een belangrijke rol.


Voor iedere ruimte en situatie de juiste tegellijm


Ondanks de nauwgezette product specificaties is er voor elke ruimte en voor elke tegelklus wel een juiste tegellijm beschikbaar. Of het nu gaat om het betegelen van uw badkamer, het toilet of de vloertegels in de woonkamer, als u zich laat leiden door de specificaties van de tegel en waar u deze wilt aanbrengen dan eindigt u uiteindelijk vanzelf bij de juiste tegellijm. Sani-bouw geeft u graag advies over de geschikte lijmsoort voor uw toepassing, een telefoontje naar de klantenservice is hiervoor voldoende.