Badkamerkast

1 tot 16 van 1004

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 1004

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een badkamerkast is verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en afwerkingen. Veelal is het een onderdeel van een wastafelmeubel dat, in aanvulling op de wastafelonderkast, voor extra opbergruimte zorgt. Een veel gekozen afwerking van het materiaal is hout maar ook matte- of hoogglanslak komt vaak voor. Bij een houtdecor afwerking kan dit in folie, melamine, fineer of echt hout zijn. Het houtdecor wisselt door de jaren heen, in het verleden werd er vaak kersen of beukenhout gebruikt. Tegenwoordig zijn dat bijvoorbeeld bamboe, walnoot, zebrano, eikenhout of zelfs steigerhout. Bij de Ral kleuren kan het eveneens gaan om meubels die afgewerkt zijn met een folie, melamine of echt spuitwerk waarbij dit laatste zorgt voor een optimale afdekking van het MDF zodat vochtinvloeden eigenlijk geen kans maken.


Open badkamerkasten

 

Er zijn verschillende soorten kasten. Een voorbeeld hiervan is de open kast die je als halfhoge of hoge badkamerkast vaak aantreft. Hier zijn verstelbare legplanken in gemonteerd waardoor dit soort kasten aangepast kunnen worden naar gelang de omvang van hetgeen opgeborgen dient te worden. Je kunt hierin gemakkelijk handdoeken neerleggen, maar ze zijn ook erg handig voor het bewaren van doucheproducten of andere artikelen die je vaker in de badkamer gebruikt. Wel zorgt het open karakter bij een niet opgeruimde kast voor een ietwat rommelige indruk.

 

Wastafelonderkast

 

Bij een badkamerkast kan ook gedacht worden aan een wastafelonderkast. Wederom een handige plek om spullen in te bewaren, hoewel deze bij een enkel badkamermeubel niet al te groot zijn. Het is dus bij dit soort kastjes meestal dus niet handig om grote handdoeken in te bewaren. Wel handig is een uitvoering met lades: deze zijn makkelijk toegankelijk, gaan efficiënter met de beschikbare ruimte om en geven een goed overzicht van de inhoud. Het indelen van een lade in allerlei vakken maakt het weer erg geschikt voor het bewaren van kleine spulletjes die je bij de wastafel nodig hebt zoals schoonheidsproducten. Hiervoor is overigens ook een spiegelkast erg geschikt.

 

Hangende kasten

 

Dan heb je nog de hangende kast. Ook deze is als hoge of halfhoge kast te verkrijgen maar ook de staande variant komt wel eens voor, al deze modellen kunnen zorgen voor een luxe uitstraling in de badkamer. Bi de aanschaf kunt u vaak kiezen uit verschillende soorten van grepen of LED verlichting die voor indirect en sfeervol licht zorgt. Ook verlichting in de lade of de kast die aangaat bij het openen is praktisch maar zorgt ook wel voor een beetje chique. Mocht het ophangen van meubels en kasten een probleem voor u vormen dan helpt de vakman bij u om de hoek u graag hierbij. Een offerte is snel aangevraagd bij één van onze vele vestigingen in Nederland.