Spiegelverwarming

8 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

8 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Je kent dat wel; je hebt heerlijk genoten van je bad of douche en nu is het tijd om je haren in model te brengen, je make-up op te doen of je eventjes te scheren. Maar helaas, door alle vochtigheid van het douchen of het langdurige badderen is de spiegel beslagen en kun je totaal niet zien waar je mee bezig bent. Even met de handdoek de spiegel afdrogen dan maar. Bah, nu zitten die strepen weer in de weg. Dat is niet zo handig allemaal. Gelukkig is er een simpele en eenvoudige oplossing voor in de vorm van spiegelverwarming die zorgt dat je spiegelbeeld nooit meer beslaat. Je kunt dus meteen, als je uit bad of de douche stapt, aan de slag met de kam, fohn of scheermes. Dat is nou eens handig. En zo ben je ook meteen van die lelijke strepen af, twee vliegen in een klap dus.


Wat is een spiegelverwarming?


De spiegel wordt verwarmt door middel van een verwarmingsfolie die met behulp van een zelfklevende kant aan de achterzijde dient te worden opgeplakt. Ook zijn er modellen die standaard al van een verwarmingselement zijn voorzien en dus geen losse verwarmingsfolie meer nodig hebben. De folie zorgt voor warmte zodat de spiegel niet beslaat wanneer je een bad of douche neemt. Een spiegelverwarming werkt door simpelweg de aansluitkabel aan de achterzijde aan te sluiten aan de spiegelverlichting. Zodra u het licht aandoet wordt dan ook de spiegelverwarming geactiveerd en de elektriciteit die door de verwarmingsfolie heen gaat, genereert warmte. Hierdoor wordt de spiegel verwarmd zodat deze niet meer kan beslaan. Doordat de spiegelverwarming op de aan en uit schakelaar van het licht wordt aangesloten wordt deze enkel geactiveerd als u ook het licht in de badkamer aandoet. Omdat u hierdoor de verwarming enkel aanschakelt op het moment dat u in de badkamer bent voorkomt dit de verspilling van energie maar wordt er wel veel comfort in de badruimte geïntroduceerd.


Spiegelverwarming is in vele vormen en maten te leveren, de Magnum Look serie die Sani-bouw in de webshop voert is hier een goed voorbeeld van. Vierkante, rond of vele afmetingen in een rechthoekige vorm zorgen ervoor dat het binnenste gedeelte aan de achterzijde van verwarmingsfolie kan worden voorzien, door warmtestraling zal hierdoor het vocht niet condenseren op de spiegel en deze zal over het gehele oppervlak dan ook niet beslaan.