We hebben momenteel helaas geen producten in deze afdeling.

Saime tegels

Het handelsmerk Saime Ceramiche maakt onderdeel uit van Nuova Riwel Ceramiche, een toonaangevende  tegelfabrieken in de keramische industrie. Dat is vooral terug te zien op het gebied van het ontwerpen van door en doorgekleurde porcellanato tegels en geglazuurde keramische tegels waar Saime Ceramiche één van de trendsetters is. Om deze positie op het gebied van vloertegels te kunnen behouden is het ontwikkelingsbeleid een uiterst belangrijk onderdeel van de strategische elementen van Saime tegels. Enkel door te investeren in het ontdekken en begrijpen van de behoeften van de klant zijn zij in staat om zich met hun tegelproducten te onderscheiden en dit te blijven doen door middel van technologische vooruitgang en innovatief vermogen. De vloertegel Saime Kaleido is daar een goed voorbeeld van maar, ook de tegels Cave, Cottocemento en Artica geven hier invulling aan en leveren tegelijkertijd het bewijs van deze trendsettende filosofie van de Italiaanse tegelproducent.

 

Porcellanato vloertegels

De porcellanato tegels van Saime zijn een technisch product dat vervaardigd wordt uit geselecteerde grondstoffen, gebakken bij een hoge temperatuur en in de afwerking niet geglazuurd. Het is een zeer compact en vanuit de structuur een zeer gesloten vloertegel met een hoogtechnologische waarde, die over een zeer lage absorptiewaarde beschikt. De door en door kleuring van de Saime vloertegels ontstaat door het mengsel te mixen met gekleurde microkorrels. Ook kan er worden gemengd met verschillende poeders en oxiden om de geaderde oppervlakken te krijgen die voor een natuurlijke en natuursteenachtige uitstraling zorgen. Met dezelfde toevoegingen is ook een oppervlakte afwerking te verkrijgen met speciale effecten.

 

Keramische tegels

Al de technische knowhow, alsmede de kennis van de aankomende tegeltrends op het gebied van glazuurde en ongeglazuurde vloertegels, worden door Saime gemengd en vervaardigt tot een tegel met een zorgvuldige esthetische expressie. Dat heeft geleid tot de ontwikkeling van een zo verfijnd niveau dat het eindproduct, zowel technisch als chromatisch, een perfecte kwaliteit bereikt. Esthetische onderzoek en technologische vooruitstrevendheid zijn de basiskenmerken van de vloertegels van Saime Ceramiche. Verfijnde natuursteen, kostbaar marmer en handwerk terracotta inspireren hun ontwerpers tot het herinterpreteren van de mooiste geschenken van de natuur voor gebruik in het interieur of openbare ruimte.