Inloopdouche

1 tot 16 van 54

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 54

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Inloopdouches de trend in douchen


Sinds een aantal jaren is de inloopdouche een echte trend. Wie de ruimte en het gemak hiervan ervaren heeft wil vaak niet anders meer. Zeker in een strakke en moderne badkamer is een glazen inloopdouche een mooi alternatief voor de bekende douchecabines. Ook is het natuurlijk mogelijk om een betegelde zijwand te maken die makkelijker in maat of vorm aan te passen is.


Voordelen van een inloopdouche


Als eerste voordeel wordt vaak de moderne uitstraling genoemd. Vaak is het de blikvanger in de badkamer. Bij een met wandtegels beklede zijwand of een glazen zijwand met decors of gezandstraalde gedeeltes, is het ook mogelijk om een meer tijdloze of nostalgische uitstraling te creëren.
Wanneer er gekozen wordt voor een open douche, Dat wil zeggen zonder schermen of gordijn, is er het voordeel van het schoonmaken of beter gezegd van het NIET schoonmaken. Immers wat er niet is hoeft niet te gereinigd te worden.
Een derde voordeel is het formaat. Bij een inloopdouche bent u niet gebonden aan de vaste afmetingen van een douchecabine. Zeker wanneer er geen afscheiding als eerder genoemd gordijn of scherm wordt gebruikt.


Past het in uw badkamer?


Wie denkt aan een inloopdouche, moet rekening houden met een paar dingen. Vaak is hierbij het douchegedeelte niet zo afgeschermd van de rest van de badkamer. Hierdoor kan de ruimte door spatwater natter worden dan wanneer er een douchecabine geïnstalleerd is. Het op de juiste plaats bevestigen van de glijstang met handdouche is dan ook belangrijk.
Zorg ervoor dat de vloer niet glibberig wordt door het douchen, gebruik dus goede antislip vloertegels of gebruik tegels met veel voegen, zoals mozaiek, tegeldecors of tegelstrips, deze zorgen door het voegen met voegsel ook voor voldoende grip op de douchevloer.
Tot slot is niet elke badkamer geschikt. De afvoerbuis moet zich onder de vloer bevinden, is dit niet het geval dan moet de douche op een verhoogde vloer worden geplaatst om het water te kunnen laten weglopen.


Een stijlvolle aanwinst


Is de badkamer geschikt en past het bij de stijl van de inrichting van de ruimte dan is een inloopdouche vaak een aanwinst in uw huis. Zeker een overweging waard!