Badkraan

1 tot 16 van 187

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 187

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Bent u op zoek naar een nieuwe badkraan? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen deze kranen in verschillende uitvoeringen. Op het gebied van kranen is in de laatste jaren erg veel veranderd, de badkraan is min of meer beweeglijker geworden en hoeft niet altijd meer gecombineerd te zijn met de wateruitloop. Een inbouwkraan die vanaf een andere plek de wateruitloop bij het bad bedient of zich zelfs draadloos laat aansturen is ook een optie. Of het bedienen en instellen van de douche- of badkraan door middel van een vrij verplaatsbare elektronisch touch paneel is ook een digitale mogelijkheid die op dit moment beschikbaar is.


Thermostaatkranen


Badkranen die het meest worden verkocht, zijn de thermostaatkranen. Deze bereikt uit zichzelf de temperatuur die vooraf is aangegeven. De juiste temperatuur bereikt u dus in één beweging. U kunt de temperatuur tijdens het gebruik omhoog of naar beneden bijstellen. Hij is veilig, comfortabel en bespaart energie. Door het feit dat hij energiebesparend is, kunt u hiermee tot 30% besparen. De temperatuur blijft hetzelfde als iemand anders het toilet doorspoelt of elders in huis de kraan opendraait. Je energierekening wordt een stuk goedkoper, doordat de temperatuur altijd wordt gecontroleerd. Hierdoor douch je korter en bespaar je op het verbruik van water. Ook beschikken de thermostaatkranen over een temperatuurbegrenzer waardoor deze uitermate veilig is in het gebruik, zeker als kleine kinderen gebruik maken van het ligbad.


Mengkranen en het ligbad


Met een mengkraan moet u zelf koud en warm water mengen, totdat het voor u aangenaam aanvoelt. Deze badkraan is voor u als u het liefste zelf de temperatuur samenstelt. Het koude water komt per direct uit de waterleiding en het warme later gaat eerst via een boiler of geiser. Het nadeel van een badkraan met draaiknoppen is dat als je er koud water bij wilt hebben de straal harder wordt. Een ander nadeel is dat de straal te zacht wordt, als je er meer warm water bij wilt. Mengkranen lossen dit probleem op door een handel waar u alles mee kunt regelen. Bij het plaatsen van een vrijstaand bad wordt vaak gebruik gemaakt van een uit de vloer opgebouwde vrijstaande badkraan. Dit is bijna altijd een mengkraan omdat een thermostatische kraan veel meer beperkt is in de vormgeving dan een badmengkraan.


Inbouw of opbouw


Oorspronkelijk zijn badkranen opbouw. Dit wil zeggen dat u ze later aan uw ligbad kunt toevoegen. Daarnaast kunt u in deze moderne tijd kiezen voor inbouw. Dit wil zeggen dat deze netjes kan worden weggewerkt. Een inbouw badkraan kunt u op een hele nette manier (laten) wegwerken. Op deze manier wordt de kraan onderdeel van uw bad, waardoor hij minder opvalt. Ook combinaties met het vullen van het ligbad met water zijn met een inbouwkraan voor het bad mogelijk. Bijvoorbeeld vullen via de overloop of vanuit de afvoer. Ook kunt u met een losse elektronische bediening werken waarbij de wateruitloop boven het ligbad op afstand wordt bediend, soms zelfs inclusief de temperatuurinstelling.
Meer informatie?
Als u meer informatie of advies wilt over de meest geschikte badkraan in uw situatie, dan kunt u contact met ons opnemen via de klantenservice. Onze badkamerspecialisten helpen u graag verder en informeren u over alle mogelijkheden die er vandaag de dag beschikbaar zijn op het gebied van kranen voor het bad.