Douchepaneel

7 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

7 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een douchepaneel in de badkamer.


Wanneer je een douchepaneel bekijkt zou je denken dat het gaat om een oude bekende douchekraan met glijstang, met het verschil dat een douchepaneel veel meer luxe in de badkamer biedt dan de gewone kraan. Het bevat een aantal douchefuncties die een bijzonder ontspannend effect op je hebben zoals een regen- of stortdouche en zijdouches. Het installeren van douchepanelen gaat meestal op een simpele manier door middel van twee haken. De watertoevoer is eenvoudig op de al bestaande aansluitingen, van bijvoorbeeld de oude douchekraan, aan te sluiten. Dit is dan ook de reden dat het voor iedereen makkelijk is om douchepanelen in de badkamer te installeren. Het is wel belangrijk dat de waterdruk voor een douchepaneel op minimaal acht liter water per minuut zit, wanneer dit lager is zal je niet het beste uit je douchepaneel kunnen halen.


De douche unit met zijdouches


Naast het gebruik van een douchekop, heb je douchepanelen die ook zijdouches of waterjets hebben, met dezelfde massage functionaliteit die je ook kunt vinden in whirlpoolbaden. Dit hangt natuurlijk ook af aan welk model je kiest. Het aantal jets op je douchepanelen kunnen een verschil maken. Meestal starten douchepanelen met ongeveer vier jets , maar hoe meer erop zitten des te beter om het gevoel te creëren van een echte hydromassage. Hierbij richten de jets zich op de nek en rug, wanneer je nog eens gebruikt maakt van een douchepaneel met zijdouches geeft dit de ultieme douche-ervaring.


Opties Douchepanelen


Elk douchepaneel heeft verschillende accessoires afhankelijk van de uitvoering. Je kan gebruik maken van een gewone losse handdouche, een regendouche al of niet met een air functie uitgevoerd en een waterval of stortdouche. Kalkafzetting bij douchepanelen kan geen probleem zijn, ze zijn meestal voorzien van een antikalk rubberlaag. Hierdoor zijn al je douche-elementen makkelijk proper te houden. Als je een douchepaneel plaatst is het een aanrader om enkel één douche te gebruiken, zo heb je de meeste waterdruk en kun je optimaal genieten.