Elektrische radiator

10 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

10 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Radiatoren zijn in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar en zijn al sinds jaar en dag onmisbaar voor het verwarmen van uw woning of bedrijfspand. Van elektrische radiator tot convectorput, plint- en vloerverwarming naar de meer standaard radiator voor onder het raam en de designradiator die veelal zijn plaats vindt in de badkamer. Overigens wordt de designradiator inmiddels steeds meer tot design verheven doordat ontwerpers - in opdracht van gerenommeerde merken waaronder Zehnder, Jaga en Vasco - de meest fraaie en doordachte designradiatoren bedenken. Sommige van deze verwarmingselementen zijn zo kenmerkend vormgegeven en bijzonder dat ze zelfs worden opgenomen in de collecties van musea. Dergelijke kunstuitingen zijn veelal ook in verschillende technische uitvoeringen leverbaar, de modellen die enkel op een CV installatie kunnen worden aangesloten, de volledig separate elektrische radiator of in een combinatiefunctie die beide voorzieningen in één radiator biedt.

 

De pluspunten van een elektrische radiator

 

Een elektrische radiator heeft verschillende pluspunten ten opzichte van de warm water varianten die een CV installatie nodig hebben. De radiator is flexibel in gebruik doordat deze niet afhankelijk is van CV leidingen en een centrale thermostaat in de woonkamer, een stopcontact is voldoende. Hierdoor is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de badkamer in de ochtend, apart van de CV installatie op te warmen. Soms ook tijd gestuurd zodat het al lekker warm is als u binnenkomt maar het grootste voordeel is wel dat u niet de hele woning hoeft op te warmen terwijl u kort daarna het huis verlaat om naar uw werk te gaan. De betrouwbaarheid van een elektrische radiator is ook hoog te noemen, er zijn slechts weinig onderdelen nodig om hem te laten functioneren.

 

Milieuvriendelijke radiatoren

 

De CV-ketel verwarmt niet alleen de radiatoren maar ook het netwerk van leidingen, vaak over een grote afstand door de hele woning heen. Dit heeft warmteverlies tot gevolg en daarmee een verspilling van energie, ook gaat er geen warmte verloren door de CV-dak doorvoer omdat er geen verbranding plaats vindt. Tot slot geeft een elektrische radiator, door een lagere luchtcirculatie, weinig stof. Dit is prettig voor mensen die met luchtwegproblemen kampen. Het beste kan een elektrische radiator dus worden gebruikt in ruimtes die het beste separaat kunnen worden opgewarmd of daar waar geen leidingen of zelfs CV-ketel aanwezig is. Ook kan het een uitkomst zijn als bijverwarming bijvoorbeeld in woningen met een warmtepomp. Sani-bouw.nl biedt in de webshop een ruim aanbod en keuze aan verschillende merken elektrische radiatoren zoals Kermi en Novellini die ook glazen uitvoeringen met zeer fraaie afbeeldingen of eigen foto’s als opdruk aanbiedt.