Badkamer met ingebouwde spiegelkast

(Pin: 7727 1091)

De afmetingen van 153x238cm bieden meer dan voldoende ruimte om deze badkamer in te richten met de primaire badkamerbehoeftes, een (inloop)douche, een wastafel en een toilet. Dat een dergelijke inrichting ook op een smaakvolle wijze, en zelfs met verrassende details (bijv. de ingebouwde spiegelkast) mogelijk is, laten we u graag zien in onze badkamer ontwerpen.


Spiegelkast


De indeling van deze badkamer is eigenlijk verdeeld over de beide korte wanden. Aan de ene zijde is het wandcloset van Villeroy&Boch, de Subway 2.0 compact geplaatst met daarnaast een badkamermeubel van IB. De Grohe Eurostylekraan completeert het IB badmeubel dat leverbaar is in zeer diverse breedtes, afwerkingen en allerlei verschillende wastafels. Het verrassende aan deze zijde is dat de ombouw die normaliter het inbouwreservoir aan het zicht onttrekt, nu als voorzetwand is doorgetrokken over de gehele wand. Hierdoor ontstaat er niet alleen ruimte voor het inbouwreservoir en een speelse nis met een spiegelachterwand maar ook de mogelijkheid om de spiegelkast van Keuco in de wand in te bouwen. Deze ingebouwde spiegelkast is hiervoor met name erg geschikt omdat deze ook leverbaar is met de noodzakelijke randafwerking die voor een perfecte aansluiting op de (tegel)wand zorgt. Het gebruik van spiegels draagt tevens bij aan het vergroten van het ruimtelijke effect waardoor de badkamer groter lijkt.


Inloopdouche


De andere wand biedt ruimte aan een inloopdouche met een betegelde zijwand waaraan de doucheset Ecostat van Hansgrohe bevestigd is. De douchegoot van I-drain heeft slechts een zeer geringe inbouwdiepte nodig maar is toch in staat om meer dan voldoende waterafvoercapaciteit te garanderen. In de douche is een klein betegeld hoekplateau gecreëerd dat ruimte biedt voor de, in de douche, benodigde verzorgingsproducten. Aan de buitenzijde van deze zijwand is de designradiator van Zehnder Zeno geplaatst zodat de verwarmde handdoeken vanuit de douche makkelijk grijpbaar zijn.


Wand- en vloertegels


De sfeer in de badkamer wordt voor een heel groot gedeelte bepaald door de gebruikte tegels en de wijze waarop deze worden ingedeeld en aangebracht. Op de wand doorlopende vloertegels zorgen niet alleen voor een verrassend en mooi resultaat maar creëren ook een speels en ruimtelijk effect. Dat wordt in deze badkamer nog eens extra benadrukt door de glazen planchetten die voor decoratie of opbergruimte kunnen worden gebruikt. Ook zou hier eventueel een bij het IB badkamermeubel passende hoge kast kunnen worden ingebouwd zodat er nog meer praktische opbergruimte beschikbaar komt. De tegels die voor de sfeer in het interieur zorgen zijn wandtegels van Stiles en vloertegels van Refin uit de serie Bluetech. De getoonde accessoires zijn van Keuco, collectie Moll.

Een ontwerp voor uw eigen badkamer of toilet aanvragen? Een gratis en geheel vrijblijvende service.

Deze badkamer op uw tablet bekijken?
download onze gratis app en maak een
collectie van uw favoriete badkamers.

  

 .