Kleine badkamer met inloopdouche

(Pin: 7204 5262)

Een kleine badkamer met een vloeroppervlak van minder dan 4m² (200x187cm) waar door een slim ontwerp en het gebruik van de juiste (installatie)materialen toch ruimte is voor alle noodzakelijke items. En ondanks het badkamermeubel van 100cm, een wandcloset en een comfortabele inloopdouche blijft er ook nog voldoende bewegingsruimte over in de badkamer zelf. Dit is bij het maken van badkamer ontwerpen voor kleinere badkamers een echt aandachtspunt, vaak ook een compromis, maar er moet wel voldoende ruimte over blijven om je prettig te blijven voelen gedurende het gebruik ervan.


Badkamermeubel


Het Riho badkamermeubel uit de serie Avanti heeft slechts een diepte van 45cm waardoor er net iets meer vloeroppervlak in de badkamer beschikbaar blijft. Met zijn breedte van 100cm biedt dit badmeubel niet alleen plek aan twee personen, maar ook voldoende opbergruimte voor de benodigde toiletartikelen in de dubbele lades. De afgebeelde wastafelkranen zijn van Grohe uit de serie Concetto. Tegenover het dubbele badkamermeubel bevindt zich het wandcloset van Ideal Standard, model Connect, in de verkorte uitvoering van slechts 48cm diep. Deze uitvoering, in combinatie met het kleinste hoekinbouwreservoir dat er maar leverbaar is, creëert ruimtewinnaar nummer twee waarmee er veel vloeroppervlak voor de badkamer zelf beschikbaar blijft.


Inloopdouche


De kleine badkamer met inloopdouche die wordt vormgegeven door een betegelde zijwand met een knik waaraan de Grohe Rainshower bevestigd is. Deze korte schuine wand zorgt voor een in de douche gerichte waterstraal waardoor het spatwater wordt gereduceerd. Een Viega hoekputje zorgt hierbij voor het afvoeren van het douchewater. In de beide hoeken zijn betegelde zitjes gecreëerd die in de inloopdouche plek bieden aan zeep, shampoos etc. en buiten de douche voor het afleggen van kleding. De handdoek kan worden voorverwarmd of gedroogd met een Kermi designradiator  type Credo of naast het badmeubel worden gehangen aan de badkamer accessoires van Keuco, serie edition 300.


Tegels in deze kleine badkamer


De witte wandtegels zijn afkomstig uit de Stiles tegelcollectie en de vloertegels, inclusief de strips of decortegels zijn van Mosa, Beige & Brown. De decortegels zijn op de zijwand, behorende bij de inloopdouche, en in de afgeschuinde hoeken boven de beide tegelplateaus aangebracht. De vloer en de plateaus zelf zijn voorzien van de 60x60cm vloertegel uit deze serie. Zo ziet u dat ook in een kleine badkamer een inloopdouche tot de mogelijkheden behoort.

Een ontwerp voor uw eigen badkamer of toilet aanvragen? Een gratis en geheel vrijblijvende service.

Deze badkamer op uw tablet bekijken?
download onze gratis app en maak een
collectie van uw favoriete badkamers.

  

 .