Henco vloerverwarming

1 tot 16 van 184

   

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 184

   

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Henco vloerverwarming.

Stelt u eens voor. ’s Ochtends vroeg hartje winter. De wekker gaat en u loopt snel naar beneden om eerst even koffie te zetten. U staat met uw blote voeten in de kamer en deze voelt… Heerlijk. De vloer is al op temperatuur en warmt de kamer al op. Vloerverwarming van Henco, de meest ideale warmteverdeler. Maar wat zijn nou de feiten en fabels over vloerverwarming.

 

Feiten over Henco vloerverwarming.

Aan vloerverwarming van Henco zitten veel voordelen. Een van die voordelen is dat vloerverwarmingssystemen perfect te combineren zijn met energiezuinige verwarmingstoepassingen zoals warmtepompen, zonneboilers en dergelijke. Een ander voordeel zijn de radiatoren. Of eigenlijk , geen radiatoren. Radiatoren zijn vaak overbodig, dus er is geen ontsierlijking van de wanden of onder de ramen. Dit houdt tevens in dat er ook geen stofophoping plaatsvindt in radiatoren, convectorputten et cetera. Dit maakt vloerverwarming dus hygiënisch en zeer geschikt voor mensen met een allergie.

 

Hencofloor biedt een volledig pakket van kwalitatief hoogstaande producten met als speerpunt de Henco meerlagenbuis. Het installeren van een kwaliteitsbuis met een lange levensduur is van het allergrootste belang in een vloerverwarmingssysteem. Het vervangen van het buizenstelsel is immers een kostbare zaak.

Voor verreweg de meeste mensen is vloerverwarming dan ook zo aantrekkelijk omdat het in de portemonnee scheelt. Het energieverbruik van vloerverwarming is significant lager dan verwarming met conventionele systemen. Dit echter mits goed gebruikt.

 

Het is belangrijk om de juiste vloertemperatuur in te stellen. Te laag is niet lekker, maar te hoog is niet goed voor het lichaam. Bij het bepalen hoe een vloerverwarmingsinstallatie moet worden ontworpen, zijn er vaste richtlijnen. Een correcte warmteverliesberekening vormt de basis bij de Henco vloerverwarming. De vloeropbouw wordt bepaald, alsmede de aanvoerwarmte in functie van de warmtebron. Daarnaast wordt de onderlinge buisafstand bepaald.

 

Vloerverwarming en renovatiewerken.

Vloerverwarming kun je natuurlijk uitstekend leggen in nieuwe huizen. Henco levert echter ook veel vloerverwarmingssytemen waarbij de buis wordt gemonteerd in een voorgevormde gipsvezelplaat. Het RENO12 systeem. Dit systeem is vooral geschikt bij een lage opbouwhoogte zoals bijvoorbeeld tijdens renovatiewerkzaamheden. Belangrijk bij dit systeem is dat de gipsvezelplaat op een volledig vlakke ondergrond wordt geplaatst.

 

Ook hierbij wordt de Henco meerlagenbuis gebruikt. Voordelen van deze buis zijn:

 • De buis is gegarandeerd 100% zuurstofdicht.
  De buis heeft een aluminium kern waardoor corrosie in het systeem wordt uitgesloten.
 • Dank zij het aluminium heeft de Henco meerlagenbuis een zeer goede geleiding wat bij
  lage temperatuursystemen een noodzaak is
 • De Henco meerlagenbuis is zeer goed vormbaar dankzij de aluminium kern.
  Daardoor kan de buis verwerkt worden bij zeer lage temperaturen (tot -20°C).