ZEHNDER WHR 918 WARMTETERUGUNIT COMPACT EN OVERAL TE PLAATSEN

Zehnder WHR 918

Zehnder WHR 918 warmteterugwinunitEen noviteit is de duurzame warmteterugwinunit Zehnder WHR 918 met een thermisch rendement van boven de 94%. Compact, zuinig en stil voor de klant, en tegelijk gemak voor de installateur.

 

Eén type voor links/rechts

De WHR 918 is gemakkelijk om te bouwen van een rechtse naar een linkse uitvoering. Dit kan door het voorpaneel, de filtergrepen en display van de voorzijde naar de achterzijde te verplaatsen.

 

De WHR 918 is speciaal ontworpen voor zeer kleine ruimten. Vanuit een badkamer of keukenkastje voorziet u de hele woning van een gebalanceerd ventilatiesysteem. Het is tegelijk de eerste compacte wtw-unit met aan de onderzijde een aansluiting voor luchttoevoer naar de woning. Daardoor is hij op nég meer plekken 'weg te werken'.

 

De innovatie is dus een uitkomst voor kleinere woningen en appartementen die toe kunnen met 180 m 3/h aan luchtverversing. Dit geldt voor een aanzienlijk deel van de bestaande woningvoorraad. Het is dus duidelijk dat hier - zeker bij renovaties en vervanging - kansen liggen

Zehnder warmteterugwinunit WHR 918

Spectaculair

De energiezuinigheid van de unit is vooralsnog uniek op de markt. De WHR 918 snoept namelijk een kwart tot meer dan een derde af van de stroom die uw klant doorgaans aan ventilatie kwijt is. Deze winst wordt helemaal spectaculair wanneer de unit een bestaand systeem vervangt. Nog meer goed nieuws: gecertificeerde metingen laten een rendement van boven de 94% zien!

 

De Zehnder WHR 918 koppelt zuinig aan stabiel presteren. Ook hartje zomer blijft de ventilatie optimaal en aangenaam. Zodra de buitenlucht te warm wordt, gaat die via een 100% bypass om de wisselaar heen. Binnen een vastgelegde bandbreedte kan de bewoner de bypassregeling op comfortniveau aanpassen.

 

Wordt de temperatuur van de aangezogen buitenlucht te laag, dan treedt een automatisch de voorverwarmer in werking. Dankzij deze vorstvrijvoorziening heeft uw klant onder alle omstandigheden gegarandeerd luchtcomfort, dus ook bij extreme kou.

 

Zeer stil

De unit is aan de buitenzijde afgewerkt met metaal gecoate platen. Dit maakt hem zeer stil en daarmee geschikt voor 'geluidsgevoelige omgevingen'. Al geldt voor iedere klant natuurlijk: 'hoe stiller, hoe beter'.

 


Gepubliceerd in: Installatie materialen