VIEGA PEXFIT KOPPELINGEN EN LEIDINGSYSTEEM

Viega Pexfit

Viega Pexfit koppelingenViega heeft een uitgebreid kunststofleidingsysteem met slechts één fitting: Pexfit FOSTA en Pexfit FOSTA Gas (AKB-buis) in de maten 16, 20 en 25 mm en Pexfit PLUS (PE-Xc buis) in de maten 12, 16 en 20 mm. Een uitgebreid bronzen fittingenassortiment past op vele installatie- en aansluitvarianten.

 

De Viega Pexfit leidingen worden uitsluitend verbonden met Pexfit-persfittingen. Deze worden met de Pexfit handperstang of de elektrische perstang (type 2 en type 3) geperst. Voor de verschillende maten (16, 20 of 25 mm) zijn voor de Viega perstangen, resp. persbekken en - inzetstukken in het betreffende formaat beschikbaar. Door de constante perskracht ontstaat altijd een duurzame, onlosmakelijke verbinding, die ontoegankelijk ingebouwd mag worden.

 

De handtangen en schillers voor Pexfit zijn eenvoudig in gebruik voor zowel water, cv en gas. Tevens is het mogelijk om deze handtangen door persbekken te vervangen. De belangrijkste voordelen zijn: één gereedschap voor alle systemen, één assortiment fittingen (dat bespaart voorraadruimte bij de installateur). Viega: kwaliteit zie je niet, daar werk je mee.


Gepubliceerd in: Installatie materialen