PENTAIR JUNG DOUCHE AFVOERPOMP PLANCOFIX VOOR DREMPELVRIJ DOUCHEN

Plancofix

Pentair Jung Plancofix douche afvoerpompWie tegenwoordig een badkamer bouwt of verbouwt kiest vaak voor een drempeivrije doucheruimte. Vooral in oudere woningen komt het regelmatig voor dat er onvoldoende verval is, zodat de afvoer van de douche niet aangesloten kan worden op de afvalwaterafvoer. Om dit probleem uit de wereld te helpen, heeft Pentair Jung Pumpen een nieuwe vloerafvoerpomp op de markt gebracht. PLANCOFIX: de eerste tegel die pompt.

 

Voor eigenaren van oudere woningen is PLANCOFIX de eerste en enige oplossing om een gelijkvloerse doucheruimte te kunnen realiseren. PLANCOFIX compenseert namelijk het ontbrekende verval door een kleine, zeer vlakke en stille pomp die in de vloerafvoer geïntegreerd is. Deze pomp zorgt ervoor dat het douchewater op een betrouwbare manier wordt afgevoerd naar het riool. Op deze manier kunnen ook moderne, gelijkvloerse douches hun afvalwater probleemloos afvoeren. Onopvallend in de vloer verwerkt De pomp is zo klein dat hij makkelijk in de vloer past. Ook kan de pomp volledig betegeld worden zodat deze onopvallend in de vloer van de doucheruimte verwerkt kan worden. De tegelzetter kan dit geheel naar wens van de klant uitvoeren. Als niet gekozen wordt voor betegelen, dan kan ook gekozen worden voor een roetsvrijstalen afvoerrooster.

Pentair Jung Plancofix afvoerpomp
 
 

Geluidsarme pomp

Tijdens het douchen loopt het ondergrondse reservoir van PLANCOFIX vol. Een vlotter zorgt ervoor dat de geluidsarme pomp in werking wordt gezet. De pomp voert twintig liter water per minuut af en bereikt bij deze hoeveelheid afvalwater een opvoerhoogte van 2,5 m. Dit is ruim voldoende, vaak is maar een paar centimeter nodig om het afvalwater van de ene hoek van het huis te transporteren naar de rioolwaterafvoer. Dat maakt PLANCOFIX ook geschikt voor inbouwdouches en regendouches.

 

Eenvoudig schoon maken

Om het reservoir schoon te maken kan de pomp heel makkelijk worden verwijderd. Schoonmaken kan door het reservoir af te spoelen met water. Aan beide zijden van het reservoir zit een toevoerleiding waardoor het reservoir ook aangesloten kan worden op een douchegoot.

 


Gepubliceerd in: Douche nieuws, Installatie materialen