MET LAUFEN KOM JE GEHEEL TOT RUST IN DE BADKAMER

Badkamer trends

Laufen Kartell ligbadDe afgelopen jaren is er een duidelijke trend ontstaan, waarbij mensen meer aandacht besteden aan ‘wellness’. Met het nieuwste sanitair van het Zwitserse merk Laufen, hoef je om het ultieme genot te beleven, echter niet meer naar een wellnessresort af te reizen. Nu kun je geheel tot rust komen in je eigen huis – in het comfort van je eigen badkamer.

De verschillende designs van Laufen sluiten aan bij de wellnesstrends van 2016. Wil je bijvoorbeeld helemaal bijkomen met een onderwatermassage, waarbij licht, lucht en water gecombineerd worden om je gehele lichaam tot rust te brengen? Die therapeutische beleving kun je nu gewoon thuis in je eigen bad meemaken. Met roterende minijets van Laufen, die ingebouwd worden in het bad en lucht en water sproeien, kun je zelf de ideale massage vormgeven.

 

Kom tot rust in stilte

Om het allerbest tot rust te komen, wil je kunnen genieten in stilte. Laufen biedt met geavanceerde isolatiesets de mogelijkheid om baden en douchebakken grotendeels geluidsvrij te maken. Het geluid kan daarbij tot wel 16 decibel gereduceerd worden: dat is meer dan een halvering. Deze geluidsisolatiesets van Laufen zijn gecertifieerd, en voldoen aan alle geluidsnormen (SIA 181, DIN 4109).

Laufen whirlpool relax
 

Muziek voegt veel toe aan de beleving

In een badkamerruimte waar weinig geluid binnendringt, kun je heerlijk genieten van rustige muziek. Dat is extra makkelijk met de waterdichte afstandsbediening, die Laufen heeft ontworpen om het makkelijk te maken alle apparaten in de badkamer vanuit het bad te bedienen. Met de bediening kunnen onder andere een mp3-speler, een radio, en een in het bad gemonteerde versterker bediend worden. Bovendien kun je er het whirlsysteem mee instellen. Door te kiezen uit voorgeprogrammeerde programma’s, kun je op een snelle en makkelijke manier een relaxte sfeer creëren in de badkamer.
Laufen Kartell
 
 
 
 
 

Verlichting in het bad, voor extra comfort

Je zou het misschien niet meteen denken, maar ook verlichting speelt een belangrijke rol als je tot rust wil komen in het bad. Laufen biedt gekleurde verlichting, waarmee de wellnessbeleving helemaal compleet gemaakt wordt. Deze verlichting kan gebruikt worden voor lichttherapie, waarmee je het lichaam tot rust kunt brengen en je gemoed op een positieve manier kunt beïnvloeden. Ledlampen onder het wateroppervlakte en ledstrips in de baden, die bediend kunnen worden met de afstandsbediening, geven een rustige en kalmerende sfeer. Een nieuwe optie is om nevel op het wateroppervlakte te verlichten, waardoor de hele ruimte in een bijzondere gloed komt te staan.

 

Prachtige kleuren

Tot slot is ook het kleurenspectrum belangrijk als je ultiem wil genieten in bad. Laufen laat het ouderwetse wit en grijs van de badkamer ver achter zich, en biedt in 2016 veel verschillende kleuren die geïnspireerd zijn op het Verre Oosten. Vlakken van rode zijde, met de handgeschilderde bloemmotieven, en andere exotische kleuren en versieringen zorgen ervoor dat je je in je eigen badkamer in een geheel andere wereld waant. Een prima methode om geheel tot rust te komen.

 


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws