LAUFEN WINT IF GOLD AWARD 2016 MET VAL SAPHIRKERAMIK

Laufen SaphirKeramik

Laufen Val SaphirKeramikInnovatief materiaal en een uitgesproken ontwerp kenmerkt de designlijn Val van Laufen, de Zwitserse sanitair specialist. Val is ontworpen door sterontwerper Konstantin Grcic uit München. In deze collectie worden de grenzen en technische mogelijkheden van SaphirKeramik opgezocht met verfijnd design, duidelijke vormen en lijnen. Voor dit werk is de designlijn beloond met een Gold Award, de hoogste onderscheiding van de iF Design Awards.

 

Laufenheeft veel tijd gestoken in de ontwikkeling van Val en schakelde hiervoor Konstantin Grcic in, een ontwerper van wie bekend is dat hij de grenzen opzoekt van nieuwe materialen en productiemethodes. De samenwerking tussen Laufen en Grcic startte in 2014 met het SaphirKeramik-project. SaphirKeramik is hét alternatief voor traditioneel keramiek. Naast 2 keer sterker is het ook nog eens milieuvriendelijker en dunner dan het klassieke materiaal.
 
Laufen Val SaphirKeramik wastafel
 
De designlijn Val bestaat uit eenvoudige wastafels aan de muur, een rechthoekige en een asymmetrische waskom en een ronde en rechthoekige opbergschaal. Een ligbad gemaakt van het gegoten mineraalmateriaal Sentec maakt de collectie af. De jury van de iF Design Awards 2016 was duidelijk onder de indruk van dit concept en beloonde het daarom met een Gold iF Product Design Award in de categorie badkamers.

 

Met Val SaphirKeramik van Laufen worden verschillende niveaus en verfijnde overgangen gebruikt voor een interactie tussen het object en de badkamergebruiker. Hierbij wordt niet alleen een nieuw materiaal met bijzondere designeigenschappen uitmuntend gepresenteerd, maar worden tevens de grenzen van de technische mogelijkheden van het materiaal opgezocht”, zo oordeelde de jury.
 
Val SaphirKeramik

 
Het belang van de deze Award is dat ons sanitair project door experts wordt beoordeeld als vooruitstrevend en als de beste in zijn categorie. Dat is voor mij een belangrijke bevestiging van het werk dat we samen met Laufen hebben verricht. Dat maakt ook dat wij deze Award zien als een initiator voor toekomstige projecten”, was de reactie van Konstantin Grcic op het succes bij de iF Design Awards.

 

In totaal kende de 58-koppige jury de hoogste iF-prijs toe aan slechts 75 van de 5.295 ingestuurde producten. Op 26 februari 2016 werden de winnaars gehuldigd tijdens de iF design award night in BMW Welt in München. In het bijzijn van ruim 2.000 gasten uit de design, cultuur en mediasector feliciteerde iF CEO Ralph Wiegmann persoonlijk de 75 winnaars van de iF Gold Awards.

 


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws