KORALLE MYDAY COMFORT DOUCHECABINE WINT DESIGN AWARD

MyDay Comfort, het ontwerp voor barrièrevrij douchen

Koralle MyDay ComfortDe vraag naar eigentijdse producten die, vanuit de gedachte van ‘universeel’ design, ook door ouderen of mensen met een beperkte mobiliteit gebruikt kunnen worden neemt steeds verder toe. Omdat vandaag de dag bijna elke tweede badkamerrenovatie al barrièrevrij wordt uitgevoerd en de daarvoor geschikte sanitaire producten dus geen niche product meer zijn, moeten ze beschikken over een uitstekende functionaliteit en aan de hoogste esthetische eisen voldoen. Een goed voorbeeld van een geslaagde combinatie van design, functionaliteit en toegankelijkheid vertegenwoordigt het doucheconcept MyDay Comfort van Koralle. Deze douche oplossing is in 2016 bekroond door de internationale vakjury van de Design Council met de prestigieuze ‘German Design Award’. In de categorie van de "Excellent Product Design - Universal Design", ontving de douchewand van Koralle een speciale benoeming.

 

Koralle MyDay Comfort, een universeel ontwerp voor elke douche

In hun verklaring, merkte de jury op dat de Koralle MyDay Comfort speciaal is ontworpen voor badkamers die in design, kwaliteit en functionaliteit overeenkomen met de eisen en behoeften van elke generatie. Met name de nadruk van het ontwerp op de toegankelijkheid, het comfort en het bedienings- of gebruiksgemak werd door de jury erkend. Zo overtuigde de brede openslaande deuren naar de douchebak of doucheplaat tot 1500 x 1500 mm of als een schuifdeur in een nis tot een maximale breedte tot 1.800 mm. De douchedeuren zijn ontworpen als gladde schuifelementen zonder bodemrails, die zelfs door kinderen en rolstoelgebruikers met de kleinste beweging en inspanning kunnen worden bediend. "Een op elk detail doordacht systeem dat ook aan de esthetische eisen in combinatie met vele moderne badkamerstijlen past" zo werd door de jury collectief geoordeeld.

Koralle MyDay Comfort douchecabine

Een functioneel en ruim inzetbare douchecabine

De functionaliteit van de douchewand voldoet aan alle standaarden. De aluminium profielen en het gecontroleerde geharde veiligheidsglas zorgen voor een hoge stabiliteit. Dit zorgt niet alleen voor de veiligheid tijdens het gebruik van de douche, maar draagt ook bij aan een hoge duurzaamheid van de badkamer of de doucheruimte. De MyDay Comfort van Koralle is verkrijgbaar in drie versies: als een hoek douche met driedelige deuren, als driedelige behuizing voor de inbouw in nissen of in combinatie met scheidingswanden. De barrièrevrije hoek oplossing is in de maten 1200 x 1200 mm tot 1500 x 1500 mm erg goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en wordt geleverd met een standaard hoogte van 2000 mm. Met de schuifdeur kan een nis van 1400-1800 mm worden overbrugd waardoor Koralle zeer ruime barrièrevrije douchegelegenheden creëert.

 


Gepubliceerd in: Douche nieuws