KOPEREN BUIS MET SANCO BEHANDELING

SANCO®

koperen buis met sancoEr zijn twee soorten koperen buizen die toegepast worden. Dit zijn buizen met alleen Kiwa keur en buizen met Kiwa keur en een Sanco behandeling. Wat betekent nu eigenlijk Sanco. Sanco staat voor het Franse woord sans corrosion (zonder/geen putcorrosie). Sanco is een oppervlaktebehandeling van de binnenkant van de buis die ervoor zorgt dat putcorrosie geen kans krijgt. Gewone Kiwa gekeurde buizen hebben deze Sanco behandeling niet gehad. Sanco buis van KME is de meest toegepaste koperen buis in Europa voor alle toepassingen in de installatietechniek- als drinkwaterleiding, radiatoraansluitleiding, stookolie en gas. Technische Unie levert alleen SANCO®-buizen van KME. SANCO®-buizen zijn verkrijgbaar uit voorraad in alle leverbare diameters van 6 x 1 tot 267 x 3 mm. Kies voor een extra stuk zekerheid, kies voor Sanco®-buizen van KME.

 

wicu buisOmmanteld of geïsoleerd af fabriek

Daar waar buizen voor drinkwater en centrale verwarming op het project van een mantelbuis of een warmte-isolatie moeten worden voorzien, ontstaat extra werk dat tijdrovend en kostenintensief is. Eenvoudiger en ook economischer is het, om fabrieksmatig ommantelde of warmte-geisoleerde buizen toe te passen. Hier biedt KM Germany AG & Co.KG (Osnabrück/Duitsland) met ‘Wicu’ en ‘Wicu Flex’ praktijkgerichte oplossingen voor de snelle installatie van ommantelde of warmtegeïsoleerde leidingsystemen.
 
Zo kan de kunststofommantelde ‘Wicu buis’ voor meerdere toepassingen in de huisinstallatie gebruikt worden: warm en koud water, cv, olie, gas en vloeibaar gas. De bijzondere voordelen komen vooral tot zijn recht daar waar het op een goede bescherming tegen invloeden van buitenaf aankomt, bij inbouw, in ruimtes met een agressieve omgeving of ook als vrij- of in de bodem verlegde buitenleiding.
 
Bijzonder interessante mogelijkheden biedt de af fabriek warmtegeïsoleerde buis ‘Wicu Flex’. Deze buis op rol is voorzien van een flexibele, minimaal 6 mm dikke warmte-isolatie. Deze buis kan tegen vergelijkbare materiaalkosten worden gekocht als normale koperen buis en losse isolatie. Als men de totale kosten vergelijkt, is ‘Wicu Flex’ hiermee door de tijdbesparing tegenover het met de hand na-isoleren zelfs goedkoper, drinkwater- en cv-installaties kunnen hierdoor sneller geïnstalleerd worden.

koperen buis
 
‘Wicu’ en ‘Wicu Flex’ bieden daar bovenop de gunstige installatie-eigenschappen van koperen buis. Koper is UV-bestendig, verouderd niet en vertoond geen materiaalmoeheid, kan bij elk weer en temperatuur worden verwerkt en beschikt over een hoog mechanisch weerstandsvermogen.

 


Gepubliceerd in: Installatie materialen