KLEINE BADKAMER ONTWERPEN EN IDEEËN

De kleine badkamer

Een kleine badkamer ontwerpenIn Nederland zijn de badkamers over het algemeen niet al te groot maar in tegenstelling tot wat er vaak geacht wordt, kan ook een kleine badkamer elegant en stijlvol worden ingericht. Daarbij komt het echter wel aan op de kwaliteit van het badkamerontwerp en daarmee op de kennis en ervaring van de sanitair specialist. Uitgebreide kennis van de verschillende producten omdat bij een kleinere ruimte iedere centimeter belangrijk kan zijn voor het uit kunnen werken van dat ene, meest mooie badkamerontwerp voor de kleine badkamer. Maar ook ervaring hoe deze verschillende vormen en uitvoeringen van de benodigde materialen nu bij elkaar kunnen worden gebracht tot een fraai geheel, waarbij functionaliteit, vormgeving én maximale bewegingsvrijheid met elkaar in balans zijn. Sani-bouw heeft bijna 30 jaar ervaring met het ontwerpen en bouwen van badkamers, neemt u maar eens een kijkje in onze online badkamershowroom.

 

 
 
3D badkamerontwerp kleine badkamer

Slim inrichten van een kleine badkamer bespaart ruimte

Naast het mogelijke gebruik van een ander type inbouwreservoir en een compact wandcloset kunt u bij het ontwerpen van een kleine badkamer ook denken aan een ondiep badmeubel. De Riho Slimline is bijvoorbeeld een badmeubel van slechts 38cm diep dat beschikbaar is in diverse breedtematen. Prima als dubbel wastafelmeubel te gebruiken terwijl de ondiepe uitvoering ruimte bespaart en ook doorloopruimte creëert, zelfs als er iemand voor de wastafel staat. Door de onderkast met lades uit te voeren ontstaat maximale opbergruimte en, in combinatie met een spiegelkast, kunt u ook veel van de dagelijkse verzorgingsproducten makkelijk en onder handbereik opbergen. Het kiezen voor een inloopdouche heeft als voordeel t.o.v. de douchecabine, dat u meer vrijheid hebt in de vormgeving en de afmetingen daarvan. Dat kan met een glazen douchewand worden ingericht zijn maar ook een betegelde zijwand waarmee nog meer vrijheid en flexibiliteit ontstaat bij het ontwerpen van de kleine badkamer. Met een klein ‘knikje’ in de zijwand haalt u namelijk niet al te veel gebruiksruimte weg uit de inloopdouche maar wint wel erg veel ruimte aan de buitenzijde.
 
 

Kleine badkamer voorbeeld

Een kleine badkamer en lichte kleuren

De kleur en afmetingen van de tegels die men kiest voor het betegelen van een kleine badkamer bepalen ook voor een groot gedeelte het eindresultaat. Een te donkere wandtegel laat de ruimte kleiner ogen terwijl lichte tegels juist zorgen voor een meer ruimtelijk gevoel. De vloertegels diagonaal leggen geeft een gevoel van lengte door de lange voegen terwijl rechthoekige tegels overdwars leggen de ruimte breder laat ogen. Het gebruik van plinttegels oogt niet allen heel mooi maar vergroot ook optisch het vloeroppervlak waardoor er nog meer ruimte lijkt te ontstaan. Voor de wanden werken combinaties met lichte tinten en grotere of gerectificeerde wandtegels, waardoor er minder of kleinere voegen ontstaan, vaak het beste in een wat kleinere ruimte. Als laatste tip nog het in de ontwerpfase al meenemen van een verlichtingsplan zodat met sfeervol maar ook bruikbaar licht, het ruimtelijke effect verder kan worden versterkt. Hiermee wordt rust en ruimte gecreëerd waardoor en er een prima basis ontstaat voor het inrichten van de badkamer en voor het maken van kleine badkamer ontwerpen .


Gepubliceerd in: Diversen