HUPPE XTENSA PURE DOUCHECABINES EN INLOOPDOUCHES

Huppe Xtensa

Huppe Xtensa Pure doucheDe nieuwe Huppe Xtensa Pure combineert het gemak van een walk-in douchewand met de voordelen van een schuifdeur zonder een geleiderail aan de bovenkant. Door het gebruik van een glazen douchewand, bijvoorbeeld uit de Huppe Walk-in collectie, ontstaat bij een inloopdouche een comfortabel breed en meestal onbelemmerde toegang. Deze zijwanden bestaan meestal uit een vast glassegment en missen de mogelijkheid van het flexibel verder afsluiten van de douche. Hierdoor is er vaak sprake van extra spatwater in de badkamer en minder warmte-isolatie dan bij een gesloten douchecabine. Huppe heeft nu het beste van beide modellen samengevoegd in de Xtensa Pure, het idee van de Walk-In inloopdouche gecombineerd met een innovatieve schuifdeurtechniek. Dat de Xtensa Pure niet alleen functioneel is, maar ook een ware schoonheid met een hoge design standaard, bewijst de toekenning van de interior innovation award 2015.
 
Huppe Xtensa Pure douchecabine

Xtensa Pure verlengt de douchewand

Huppe is er met de Xtensa Pure in geslaagd de sterke punten van twee beproefde modelideeën, in het inloopdouche segment, te verenigen. Een zeer transparant schuifdeur verdwijnt volledig achter het vaste segment van de glazen zijwand. Dit, en het loslaten van de traditionele bovenste geleiderail van een schuifdeur, maakt de Huppe Xtensa Pure zo transparant als nooit tevoren. Een schuifdeur die daarnaast ook tegen spatwater in de badkamer beschermt en warmte isolatie biedt. Dankzij een innovatieve geleiderail voor de schuifdeur is een profiel aan de bovenzijde niet langer noodzakelijk. Dit betekent dat de sta- of doorloophoogte in de badkamer met deze open schuifdeur op geen enkele wijze beperkt is, er is alleen een ‘standaard’ wandbeugel nodig die de douchewand op veilig op afstand van maximaal 1250 mm vanaf de wand monteert. Hiermee biedt de Huppe Xtensa pure een douche tot een maximale diepte van 125cm en een breedte van 200cm. Volgens de wensen van de klant kan de douchewand van de inloopdouche op een douchebak worden geïnstalleerd maar ook direct op een tegelvloer.

 

Maximale transparantie en flexibiliteit

De standaard schuifdeuren van de inloopdouche zijn verkrijgbaar in een breedte van 1000 mm tot 1800 mm. Aangepaste formaten zijn leverbaar tot een breedte van 2000 mm. De frameloze schuifdeur van de Xtensa pure biedt flexibele breedtes maar vanwege het ongewoon transparante ontwerp, is de mate van overlap tussen het schuifdeursegment en het vaste segment niet van belang. Dit feit vereenvoudigt de installatie en elimineert de noodzaak voor duur maatwerk in breedtes tot 1800 mm. De muurbeugel, de bevestigingsprofielen en het delicate handvat van de Huppe Xtensa pure zijn uitgevoerd in een aantrekkelijke zilver glanzende afwerking. Op verzoek kan het glas worden voorzien van de beproefde Anti-Plaque coating. Deze duurzame afwerking garandeert dat de glazen segmenten veel minder vuil en kalkaanslag vasthouden waardoor ze langer schoon en daarmee helder blijven. De reiniging van het glasgedeelte tussen de beide glazen segmenten kunt u makkelijk uitvoeren met behulp van de bijgeleverde poetsspons.


Gepubliceerd in: Douche nieuws