EEN MODERNE BADKAMER ONTWERPEN

Ontwerpen van een moderne badkamer

Moderne badkamer ontwerpenOm een badkamer met een moderne interieurstijl te ontwerpen is het, in tegenstelling tot wat men vaak in de interieurmagazines afgebeeld ziet, niet perse noodzakelijk om over een grote ruimte te beschikken. Ook kleine badkamers kan men prima van een moderne en praktische inrichting voorzien die de bijbehorende uitstraling en stijl volledig tot zijn recht laat komen. Maar wat geeft een badkamer nu eigenlijk een dergelijke eigentijdse en wellicht zelfs wat futuristische uitstraling en waarop concentreert men zich bij het inrichten hiervan.

Ontwerp moderne badkamer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een badkamer modern inrichten

Indien men bij het ontwerpen van een moderne badkamer kiest voor elegante, slanke maar vooral ook praktische badkamermeubelen, met voldoende opbergruimte, versterkt dat een opgeruimd en ruimtelijke gevoel. In combinatie met slank vormgegeven wastafelkranen en ranke spiegelvormen creëert een dergelijk wastafelmeubel zelfs een effect van minimalisme. Een moderne badkamer wordt gekenmerkt door een opvallend ontwerp, bijvoorbeeld door materialen toe te passen met een afwerkingen in hoogglans en moderne vormen met geometrische kenmerken. In een dergelijk ontwerp past ook een strak en rechthoekig (vrijstaand) bad en een met soortgelijke lijnen ontworpen inloopdouche met een glazen wand die bij voorkeur zonder wandhouder gemonteerd kan worden. Het combineren van verschillende materialen zoals houtdecor, chroom en glas in combinatie met witte wandtegels versterkt het hedendaagse effect.

 

Hedendaagse kranen met digitale temperatuurregeling

Bij het vormgeven van een moderne badkamer dient men ook rekening te houden met hedendaagse, veelal digitale, technieken die het interieur met behulp van displays en touch panelen een hightech uiterlijk geven. Ook zijn dergelijke bedienpanelen veelal klein en dun uitgevoerd wat het contemporaine en enigszins minimalistische karakter van dergelijk ontwerpen badkamers verder versterkt. De Grohe Ondus Digital en de Hansgrohe PuraVida Rainbrain zijn voorbeelden van dergelijke badkamerkranen die met behulp van digitale stuurtechniek functioneren. Door de witte of juist zwarte afwerking van de kranen in combinatie met witte wandtegels en felle trendy kleuren in de badkameraccessoires ontstaat een geheel persoonlijke uiting van modern badkamerdesign.

Moderne badkamer
 

Moderne badkamers zijn bijzonder verlicht

In hedendaagse badkamers wordt een belangrijke rol gespeeld door de verlichting, deze kan de doucheruimte intensiveren en versterken of, indien het ontwerpen van het verlichtingsplan onvoldoende aandacht kreeg, de uitstraling juist negatief beïnvloeden. Het is zinvol om met verschillende karakteriserende lichtzones te werken die onafhankelijk van elkaar een functie vervullen maar ook samen kunnen werken aan het sfeerbeeld. Helder licht voor de persoonlijke hygiëne en warm of zelfs kleurrijk licht tijdens het ontspannen. Ook LED lichten kunnen veel sfeer toevoegen door als indirect licht te worden gebruikt onder b.v. het bad of in een nis. Tevens zijn er inmiddels ook veel producten die het thema van licht en design sanitair met geïntegreerde verlichting in de douchekop of regendouche, de spiegel, een wastafel of het toilet, combineren.

 
 
 
Samenvattend is het ontwerpen van een moderne badkamer uitgerust met slanke badkamermeubelen met ranke en digitale douche- en badkranen. Kleurrijk mag en materialen zoals hout, glas, metaal of chroom zijn bewust gecombineerd voor de casual chic.


Gepubliceerd in: Diversen