EEN BADKAMERONTWERP VOOR DE TIJDLOZE BADKAMER

Badkamer ontwerp

Tijdloze badkamerMisschien wel het moeilijkste van allemaal, een tijdloze badkamer ontwerpen. Een ontwerp dat best een vleugje stijl mag hebben van een andere designvorm maar ook niet te veel gekenmerkt mag worden door de uitgesproken stijl van een modern, retro of klassiek badkamerinterieur. Tegelijkertijd mag tijdloos badkamerdesign ook zeker geen saai of nietszeggend ontwerp worden. Er dient wel sprake te zijn van sprankelend design dat spreekt en ook na jaren van dagelijkse gebruik, de bewoner nog steeds een goed gevoel geeft bij het betreden ervan. Als ontwerper dien je bij het tekenen van een tijdloze badkamer dan ook meer te weten van de smaak van de (toekomstige) bewoners omdat er vaak minder richting is dan bij het verzoek om een Urban stijl, een klassieke of een moderne badruimte te ontwerpen.

 

Tijdloos badkamerdesign

Zoals bij alle badkamer ontwerpen zijn het grotendeels de tegels, of juist het ontbreken ervan, die de gewenste vormtaal moeten bevestigen. Bij het ontwerpen van een tijdloze badkamer is dat niet anders enkel dienen wellicht hierbij de wandtegels maar ook de vloertegels wat minder expressief te zijn. Wat meer neutrale tegels zo u wilt met de doelstelling om het effect van de tijdloze badruimte niet te verliezen maar door het toevoegen van stijldetails juist flexibel toe te voegen. Natuurlijk mogen de tegels op de wand of vloer sprekend zijn maar het kleurgebruik en de verdeling moet ook geschikt zijn voor het combineren met meerdere kleuren. Datzelfde geldt ook voor het toe te voegen sanitair en het badkamermeubel, door meer universele lakkleuren of houtdecors te kiezen zijn er meer aansprekende kleurcombinaties bij het 3D ontwerpen van de tijdloze badkamer mogelijk.

Tijdloze badkamer ontwerp
 

Kleur in de badkameraccessoires

Bij het vormen van een interieur van een tijdloze badkamer kan het gebruik van verschillende kleuren van badkameraccessoires het onderscheid maken. Deze zijn makkelijk te verwisselen of zelfs na enige tijd te vervangen waardoor de ruimte weer een totaal ander uiterlijk krijgt. Met lichte wandtegels en lichtgrijze of ietwat meer donker getinte vloertegels, die ook op de wand terug mogen komen, ontstaat er al gauw een basis voor een tijdloze badruimte die met accessoire kleuren het ontwerp bepaalt. Felle en pure kleuren zijn nu, op dit moment, erg populair en bij uitstek geschikt om een kleurmetamorfose gestalte te geven. Indien u toch, al vanuit de basis, een wat meer sprekende badruimte als tijdloos ontwerp wilt zien dan kunt u zeker ook aan natuurachtige tinten denken zoals grijs of bruin. Door deze als basiskleur voor de betegeling te nemen ontstaat er ook een interieur dat veel mensen zal aanspreken en als tint ook zeker nog lang aantrekkelijk en tijdloos zal blijven.
Een goed voorbeeld van een tijdloze badkamer vindt u hier: Badkamer Rotterdam een tijdloze badkamer in wit en grijs.

Uiteraard kunnen we ook voor uw badkamer geheel vrijblijvend een passend badkamer ontwerp maken. Wilt u eerst nog inspiratie opdoen? Ook dat kan in onze uitgebreide badkamer showroom.


Gepubliceerd in: Diversen