CV EENVOUDIG WATERZIJDIG INREGELEN MET DANFOSS DYNAMIC VALVE

Danfoss Dynamic Valve™

Danfoss Dynamic ValveDe Danfoss Dynamic Valve™ combineert een drukgecompenseerde thermostatische radiatorafsluiter en een automatische debietbegrenzer in één product. En zorgt voor nauwkeurige temperatuurregeling en automatische hydraulische balansregeling.

 

Of u nu 2-pijps verwarmingssystemen ontwerpt, installeert of inregelt, waarschijnlijk is het voor u geen nieuws dat systeemvariaties door drukschommelingen een behoorlijke uitdaging kunnen zijn. Drukschommelingen veroorzaken onevenwichtige warmtedistributie, geluidsoverlast en energieverspilling, iets wat regelmatig weer tot klachten van bewoners leidt. Bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de woningbouw is de Danfoss Dynamic Valve™ de perfecte en simpele methode voor het realiseren van een uiterst efficiënt en comfortabel verwarmingssysteem. Dit geldt met name voor collectieve installaties in appartement en flatgebouwen.

 

Hoe werkt de Danfoss Dynamic VaIve™?

De innovatie van de Dynamic VaIve™ zit in de afsluiter. Deze kleine geïntegreerde drukverschilregelaar zorgt voor een constant drukverschil over de regelafluiter. Het debiet in de radiatoren wordt niet meer beïnvloed door normale drukschommelingen.

 

Snelle planning, probleemloze installatie en eenvoudige regeling Met de Dynamic VaIve™ blijft u veel montage- en rekenwerk bespaard. Dankzij eenvoudige selectie en minder componenten, verloopt de planning een stuk sneller. Bereken eenvoudig het vereiste debiet bij elke radiator en stel uw inregeldocumenten op. Nadat de afsluiters zijn gemonteerd, is het eenvoudigweg een kwestie van het instellen van het gewenste debiet. Andere inregelcomponenten zijn niet nodig.
 

Nog eenvoudiger met intelligente tooi

De dPTM tooi is een bijzonder handige, eenvoudige tool voor gebruik tijdens het inregelproces. Hij meet het beschikbare drukverschil door hem eenvoudig op de afsluiter te plaatsen. De dPTM tooi kan ook worden gebruikt om te kijken of er extra kosten kunnen worden bespaard door de pomphoogte-instelling te verlagen.

 

Voordelen:

  • Snelle, gelijkmatige en comfortabele verwarming
  • Minimale overlast tijdens renovatie
  • Stille verwarming
  • Lagere stookkosten Voordelen van de Danfoss Dynamic Valve™ - De 2-in-1 temperatuurregelaar en automatische regelafsluiter:
  • 2-in-1 afsluiterontwerp
  • Berekenen van Kv-waarde of autoriteit is overbodig
  • Eenvoudige drukmeting
  • Geen overflow
  • Hoger rendement van cv-ketel of stadsverwarming
  • Meer gebruikerscomfort

 


Gepubliceerd in: Installatie materialen