BADKAMERTRENDS 2016, COMFORT, KLEUR, INDIVIDUALISERING, RETRO

Innovatie en inspiratie met de badkamertrends 2016 van Villeroy & Boch

Badkamertrend IndividualiseringWat zijn de thema’s die de consument vandaag de dag graag terug ziet komen bij het renoveren of ontwerpen van de badkamer, wat wordt er van de badruimte en de functionaliteiten verwacht? Zo divers en gevarieerd de huidige mogelijkheden voor het inrichten van de badkamer ook zijn, zo zijn er toch zes sterke trends te identificeren die zich op dit moment manifesteren bij het indelen van de badkamer.

Badkamertrend Comfort
 

Badkamertrend 1: Comfort

Wanneer men druk is met werk en in de vrije tijd graag actief is, wil het thuis gewoon gemakkelijk hebben. Zelfs of vooral in de badkamer zijn er dan handige functies nodig die het dagelijkse gebruik bijzonder aangenaam maken. Vooral als het gaat om een tweede (en suite) badkamer staat een tijdloos badkamerontwerp en eersteklas comfort centraal. Voor dit doel biedt Villeroy & Boch bijvoorbeeld de badkamercollectie Vivia aan met diverse slimme functies: een douchepaneel met een droge opslagmogelijkheid tijdens het douchen, een kruk die zit- en opslagruimte combineert en een grote bruikbare ruimte rondom de extra diepe wastafel. Voor het ontwerp van comfortabele, drempelloze douchevloeren zijn de Infinity douchebakken Series Metro en Squaro weer ideaal: Deze bestaan niet alleen in vele standaardmaten, maar kan ook op maat worden gemaakt voor speciale ontwerpen en ruimte situaties.

Badkamertrend Kleur
 

Badkamertrend 2: Kleur

Kleur in de badkamer is een kwestie die de interieurontwerpers al decennialang bezighouden. In aanvulling op het klassieke wit waren vooral de zachte hout- en aardtinten en harmonisch gecombineerde tinten in de afgelopen jaren populair. Het antraciet en grijs waren vooral de kleuren die als sterke contrasten veel werden toegepast. Ondertussen veroveren fijn afgestemde kleuren niet alleen de woonkamer en keuken, maar ook de badkamer. Geel, rood, blauw en groen, in alle denkbare variaties, zijn in het interieur in de lift. Samen met de succesvolle ontwerper Gesa Hansen heeft Villeroy & Boch een nieuw kleurenschema van 15 harmonische tinten met een tweekleuren schema gemaakt voor de Vanity Series Artis. Maar zelfs de ligbaden zijn kleurrijk: de vrijstaande bad modellen La Belle, Squaro Edge 12 en Loop & Friends zijn eveneens in een bi-color uitvoering verkrijgbaar. Glanzend witte vlakken aan de binnenzijde van het vrijstaande bad en gekleurde wanden aan de buitenzijde die beschikbaar zijn in meer dan 200 kleuren. Want naast de 15 door Gesa Hansen ontwikkelde Artis kleuren, staan in het kader van Colour on Demand een brede waaier van gestandaardiseerde RAL-kleuren of NSC in mat en glossy op het keuzemenu. En zelfs bij het badkamermeubel draait alles om kleur: naast de natuurlijke houtafwerkingen zijn trendy kleuren, zoals bijvoorbeeld matzwarte lak, gedurfde accenten in de badkamer.

 

Bad Trend 3: leefbaarheid

Net als de keuken wordt ook de badkamer meer en meer tot een woonruimte. Als een plek voor lichamelijke verzorging, wellness en ontspanning, waar u elke dag tijd doorbrengt. Hier moet het dan ook aangenaam en comfortabel zijn, iets waar het badkamermeubilair in het bijzonder aan kan bijdragen. Er zijn dus bij Villeroy & Boch verschillende Badkamermeubel programma’s met fronten in een hoge kwaliteit van houtdecor. Om te selecteren zijn er verschillende houtkleuren, van helder iep tinten naar donkere walnoot en moderne afwerkingen zoals modern vurenhout, waarbij de houtnerf door de kleur heen schijnt. Ook hier weer de nieuwe trend matzwarte lak, een matte diepzwarte tint die opvalt en zich met een soort van warm gevoel kan onderscheiden. En ook de fijn op elkaar afgestemde kleur concepten met bi-color combinaties laten een huiselijk interieur ontwerpen met subtiele kleuren of juist met sterke blikvangers.

Badkamertrend Retro
 

Badkamertrend 4: Retro

Retro stijl en vintage stijl zijn en blijven erg gewild. Faciliteiten met een dergelijk nostalgisch karakter zijn zeer populair, zelfs in de badkamer. Voor sanitair en meubilair, waarvan het ontwerp doet denken aan vervlogen dagen, zorgen voor een optische vertragen en laten ontspannen in een periode waarin tijd nog een ondergeschikte rol leek te spelen. Klassieke traditionele formele vormen met evenwichtige proporties en heldere lijnen staan voor een betrouwbaarheid en bieden zekerheid. Deze uitstraling is herontdekt en geïnterpreteerd in een hedendaagse context. Het resultaat is een badkamer met de charme van die periode maar met moderne functionaliteiten die gecombineerd worden in een badkamercollectie met actueel comfort.

 

Badkamertrend 5: leven in de stad

Er trekken nog steeds mensen van het platteland naar de stad: De bevolkingsdichtheid in stedelijke gebieden blijft toenemen, terwijl de bestaande aantallen woningen te gering is. De hoge huren en de huizenprijzen in de grote steden hebben tot gevolg dat meer en meer mensen genoegen moeten nemen met minder woonoppervlak. Om een praktisch maar tegelijkertijd aantrekkelijke kleine badkamer te ontwerpen zijn er slimme ideeën en dito oplossingen noodzakelijk. Bijvoorbeeld compact sanitair met kleine afmetingen, die niettemin zorgt voor comfort en functionaliteit, en verfijnde badkamermeubelsystemen met planken en bergruimte die veel mogelijkheden bieden voor in een kleine ruimte. Dit is allemaal beschikbaar voor de kleine badkamer in de verschillende collecties van Villeroy & Boch, zoals bijvoorbeeld in Architectura en O.novo.

Badkamertrend leefbaarheid
 

Badkamertrend 6: Individualisering

Misschien wel de meest krachtige uitstraling van dit moment is individualisering. Badkamerproducten die volledig zijn afgestemd op de smaak en wensen van de individuele gebruiker. In de mode, de auto, op vakantie, de moderne consument vraagt om functies, producten en concepten met keuzemogelijkheden zodat men, op basis van persoonlijke ideeën en behoeften, het geheel naar wens kan samenstellen. Ook Villeroy & Boch gaat met haar producten mee in deze trend: Met aangepaste douchebakken, wastafels in kleurnuances, Colour on Demand voor ligbaden, intelligent badkamermeubilair dat kan worden gecombineerd met diverse wastafels en uitbreidingselementen. Ook de meubelfronten en de kast- of ladegrepen zijn in een groot aantal varianten beschikbaar, de mogelijkheden van individuele oplossingen in de badkamer zijn daarmee zeer divers.

 


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws