ARIOSTEA ULTRA ICEMENTI TEGELS VAN 3 BIJ 1,5M

Ariostea Ultra iCementi.

Ariostea Ultra iCementi tegelsiCementi uit de Ultra collectie van Ariostea zorgt, o.a. door de maximale afmetingen van 300x150 cm, voor een fascinatie die typisch is voor materialen met een bijzondere uitstraling en afwerking. De Ariostea Ultra collectie zorgt met zijn technische en esthetische functies, die verder gaan dan de oorspronkelijke materialen die hen hebben geïnspireerd, voor een sterke en emotionele impact. De eigenschappen van lichtheid en minimale dikte, in combinatie met het bijzondere cement-effect, bieden aangename contrasten en nieuwe perspectieven voor de ontwerper.

 

Er zijn technologische momenten waarop een product de sprong maakt naar dat van ‘state of the art’ en onze levensstijl verandert. En alhoewel niet helemaal vergelijkbaar met dergelijke producten en hun invloed is er wel sprake van een soortgelijke bewondering. Een waardering voor de technologische sprong die de keramische sector heeft gemaakt bij het verschuiven van traditionele basismaten naar bijna wandvullende keramische platen zoals degene die het Ultra project onderscheiden. Een stap die de architectuur voor de komende decennia duidelijk zal beïnvloeden en daarmee ook nadrukkelijk zichtbaar blijven voor het nageslacht.

 

Met een hoogte van 300cm wijkt de Ariosea Ultra iCementi duidelijk af van de antropometrische referentiepunten van de Modulor die oorspronkelijk getheoretiseerd werden door Le Corbusier in 1948. Hiermee ontstaat niet alleen een ontwerp op basis van alleen de menselijke factor maar ook één waarbij de binnenruimtes of de buitengevel van het gebouw in zijn geheel een belangrijke rol speelt.

Ariostea Ultra iCementi

Op deze manier biedt Ariostea de extra optie van het gebruik van een product met een echte keramische basis dat dankzij zijn dikte van 3 tot 6mm licht in gewicht is en te monteren is met eenvoudige menselijke kracht. Misschien nog belangrijker is dat het een unieke functie toevoegt door de majestueuze hoogte van deze materialen. Dit maakt het product ongeëvenaard in termen van de naadloze applicatie op meubels, vloeren en wanden.


Gepubliceerd in: Wand- en vloertegels