Damixa kranen

We hebben momenteel helaas geen producten in deze afdeling.

Damixa kranen voor badkamer en keuken

Een bekende producent voor kranen is Damixa, een organisatie uit Zweden. Het bedrijf is in 1932 opgestart en maakte in die tijd onderdelen voor motoren. In 1962 introduceerde men de eerste kraan met één hendel waarmee een enorme productontwikkeling op het gebied van wastafelkranen en keukenkranen op gang kwam en de groei van het bedrijf in een stroomversnelling kwam. In de jaren ’70 en ’80 werden door Damixa veel nieuwe producten op het gebied van kranen ontworpen voor de keuken en de badkamer. Men kwam met veel van deze producten als eerste op de markt en daarmee wist Damixa zich een positie op te bouwen op het gebied van de innovatieve kraan met één hendel.

 

Het design van de Damixa kranen

Wanneer u een badkamer binnenkomt, zijn het vooral de kranen die als eerste opgemerkt worden. Wanneer u houdt van een mooi design voor wat betreft een kraan in de badkamer of keuken kunt u gebruik maken van het merk Damixa. Het Scandinavische design wordt veelal bepaald door gebruik te maken van eenvoudige maar duidelijke materialen. Het ontwerp is altijd zodanig dat het ergonomisch aansluit bij het bedachte taak en de dagelijkse rol die het object moet vervullen. Het bedrijf staat voor een duurzaam Deens design. Bij iedere kraan weet u zeker dat er altijd grote inspanningen zijn verricht om te komen tot een uitstekend product. Met deze benadering en het unieke design heeft het bedrijf de laatste jaren al verschillende awards gewonnen. Met de A-Pex serie heeft men onlangs de vierde award gewonnen en deze kraan is vanuit dat oogpunt beschouwd ook de meest succesvolle kranenserie van Damixa.

 

Duurzaamheid en kwaliteit van de kranen

De laatste jaren is duurzaamheid een zeer belangrijk item geworden. Ook dit bedrijf is in deze ontwikkelingen meegegaan. Daarom heeft men bij de Fern serie de unieke waterbesparende functie toegepast. Hiermee kan je zelf bepalen wanneer je water wilt besparen. De Clover serie past hierbij nog beter aan de eisen van tegenwoordig. Het productaanbod is groot zowel op het gebied van design als ook op het prijstechnische vlak. Maar de vormgeving en het brede programma zorgt ervoor dat er een kraan te vinden is die passend is voor iedere situatie en stijl, en je koopt altijd een kwaliteitsproduct. Vanaf 1 mei 2014 is Damixa overgenomen door het Zweedse Ostner de grootste mengkranen producent van Noord Europa. Enkele merken hiervan die wellicht ook in Nederland bekend zijn Mora en Mattson.

 

Milieu als speerpunt

Het milieu staat hoog in het vaandel tijdens het ontwerpen van nieuwe producten. De nieuwe kranen zijn niet alleen waterbesparend maar er wordt ook gekeken naar het hergebruik van materialen. Dit maakt dat er beduidend minder nieuwe grondstoffen uit de bodem hoeven te worden gewonnen voor het produceren van nieuwe Damixa kraanproducten. Investeringen en vernieuwingen in de productiefaciliteiten hebben er tevens voor gezorgd dat er tijdens de productie minder energie wordt verbruikt. Ook op dit vlak worden dus besparingen bereikt die bijdragen aan het totaal product van Damixa, een kraan met fraaie en esthetische vormen die kwaliteit herbergt en met zorg voor onze omgeving wordt geproduceerd.