Badkamer Hoeven, badkamer met aangepaste doucheruimte

(Pin: 7501 3070)

Een levensloopbestendige badkamer, zoals deze in Hoeven, bevat diverse aanpassingen die de badruimte geschikt maken voor een probleemloos gebruik door de jaren heen. Een drempelloze toegang tot de douche om struikelen te voorkomen of een bad dat toegankelijk is middels een deur om de stap over de hoge badrand te vermijden, zijn over het algemeen wel bekend. Maar een dergelijke levensloopbestendige badkamer omvat ook details zoals een wandcloset dat in elektrisch in hoogte verstelbaar is, zodat u makkelijker kunt gaan zitten en opstaan. Of een badkamermeubel met makkelijk toegankelijk lades die ook veel opbergruimte bieden in plaats van de toch wat lastige kastdeurtjes. Omdat het helpen tijdens het douchen wellicht ook noodzakelijk wordt is een douchegordijn ook een aanrader. Het biedt bewegingsruimte en de douche is ook bijna altijd makkelijker toegankelijk. In de douche is een douchethermostaat ook een aanbeveling, naast het vasthouden van de ingestelde temperatuur, is deze tevens beveiligd tegen het per ongeluk te hoog instellen van de temperatuur tijdens het douchen. Een andere waardevolle aanvulling is een opklapbaar zitje, het zit niet in de weg als anderen gebruik maken van de douche maar eenmaal uitgeklapt biedt het veel comfort, gemak en ook veiligheid.


In badkamer Hoeven is een opklapbaar douchezitje van Keuco Plan Care opgenomen dat niet direct aan de wand is bevestigd maar aan de reling die ook als handgreep dient. Deze Keuco Plan handgreep loopt door de hoek heen en ook de glijstang voor de handdouche is er mee verbonden. De fraai bijpassende douchethermostaat Bozz en de handdouche Zenta zijn niet van Keuco maar van het Duitse Kludi. De doucheruimte bezit een bijna centraal geplaatst afvoerputje van TECE uit RVS waarbij de vloertegels van Mosa op maat zijn gezaagd om van alle zijden een afschot naar de afvoerput te creëren. Voor het binnenhouden van het spatwater zorgt tenslotte een douchegordijn dat naar beide kanten openschuift.


Rondom het badkamermeubel Smartline van Riho, waar ook weer een Kludi wastafelkraan op gemonteerd is, zijn weer een aantal badkameraccessoires van Keuco opgehangen, deze keer uit de serie Moll. Een handdoekhouder, een zeepdispenser, het drinkglas en een box voor vochtige doekjes die tevens laten zien dat Keuco Moll bijzonder fraaie accessoires bevat die ook perfect te combineren zijn met andere badkamerproducten. Direct naast het Riho Smartline badkamermeubel hangt de Zeno designradiator van Zehnder met ruimte voor het voorverwarmen of drogen van handdoeken. Alle muren zijn betegeld met witte badkamertegels van Stiles in de maatvoering 50x25cm die mooi contrasteren met de Mosa vloertegels in de klassieke maatvoering 14,6x14,6cm.


Naast het Laufen Pro rimless wandcloset met softclose toiletzitting is nog een Keuco Plan opklapbare wc steun aangebracht die tevens de closetrolhouder in zich herbergt. Een praktische combinatie en makkelijk bereikbaar tijdens het gebruik van het toilet, ook als de wc steun omhoog geklapt tegen de wand staat. Een dergelijke voorziening is een goed alternatief voor het eerder genoemde elektrisch verstelbare wandcloset, ook een dergelijk wc steun helpt en biedt ondersteuning bij het gaan zitten en weer opstaan. Het inbouwreservoir van het Duitse Geberit is kwaliteit die niet zichtbaar is maar het Sigma 20 bedienpaneel maakt hier veel goed.

Een ontwerp voor uw eigen badkamer of toilet aanvragen? Een gratis en geheel vrijblijvende service.

Deze badkamer op uw tablet bekijken?
download onze gratis app en maak een
collectie van uw favoriete badkamers.

  

 .