Toilet

1 tot 16 van 57

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 57

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Het kopen van een nieuw toilet lijkt misschien een vrij eenvoudige klus: online kiezen, betalen en wachten op de levering. Omdat het vandaag de dag echter veelal om een wandcloset met inbouwreservoir gaat is een goede oriëntatie en voorbereiding hierbij echter wel van belang. Aanpassingen achteraf zijn namelijk niet zo eenvoudig meer en zodoende vindt u hier enige tips waar u rekening mee zou kunnen houden.

 

Zitcomfort en softclose

 

Bij de aanschaf van een toiletzitting kiezen steeds neer mensen voor een softclose, dit zorgt voor demping bij het dichtdoen zodat de zitting zichzelf rustig sluit en ook niet meer naar beneden valt. Ook een coating op het keramiek die bacterievorming tegengaat of een quick release, waarmee de zitting gemakkelijk afneembaar is wat reinigen makkelijker maakt, zijn veel gekozen opties. Kies voor uw zitcomfort de juiste hoogte van het toilet, er is een standaard hoogte, maar voor meer persoonlijk comfort kan men twee of drie centimeter afwijken.

 

Waterbesparing

 

Een milieuvriendelijk huishouden kiest uiteraard een waterbesparend toilet. Ga dan bijvoorbeeld voor een modern waterreservoir met twee spoelknoppen: met 3 of 6 liter water of met een aan- en uitknop! Ook een rimfree toilet - zonder spoelrand aan de bovenzijde en daardoor makkelijker te reinigen en meer hygiënisch - kan gecombineerd worden met waterbesparende spoelreservoirs.

 

Wandcloset of duoblok

 

Kies een model dat bij uw badkamer past, een douche-WC geeft hygiëne en papierloos gemak, een opvallend designmodel, of één voor een mooie prijs. Vaak zijn afmetingen hierin belangrijk, denk maar aan kleine ruimtes of de plaatsing onder een schuin dak. U kiest uit een hangend of staand toilet. Bij een staande uitvoering kunnen toiletpot en waterreservoir in één duoblok of met een los reservoir geleverd worden.

 

Inbouwreservoir, garantie en onderdelen

 

Bij een wandcloset is het waterreservoir niet zichtbaar maar verwerkt in de wand. Het is dan ook van belang dat men een inbouwreservoir aanschaft waarvan de onderdelen ook op de langere termijn leverbaar blijven. A merken bieden niet alleen kwaliteit, innovatie en waterbesparende producten met installatiegemak maar ook deze garantie. Bij een defect of storing aan het binnenwerk zou het jammer zijn als u vanwege niet meer leverbare onderdelen het hele inbouwreservoir zou moeten vervangen.

 

Advies en installatie

 

Bij Sani-bouw heeft u ruime keuze tussen bekende A merken, ook geven wij advies en indien gewenst een scherpe offerte voor installatie in heel Nederland door de “Vakman bij u om de hoek”.