Strakke badkamer met vrijstaand bad, eiken badmeubel en stucwerk

(Pin: 0784 9678)

Een strak ontworpen badkamer die voornamelijk deze uitstraling krijgt door het toepassen van glad stucwerk op het merendeel van de wanden. Door dit stucwerk van een kleurtint te voorzien en het toevoegen van een eikenhouten badkamermeubel ontstaat er als het ware een tegenpool voor de Caesar Slab tegels, die op de overige wanden en vloer zijn aangebracht. Een voorbeeld van een goed badkamerontwerp waarbij een mooie balans ontstaat tussen de gebruikte kleurtinten en de hoeveelheid hiervan. De balans tussen de kleurtinten ontstaat tussen het zwarte van de Caesar Slab tegels en de diverse bruintinten in het stucwerk en het badmeubel die met hun aantrekkelijke en warme expressie een natuurlijke indruk laten ontstaan. De balans in hoeveelheid ontstaat door het plaatsen van een vrijstaand bad. Indien er een badombouw met betegeling zou zijn toegepast was er een totaal ander badkamerontwerp ontstaan door het verschuiven van de balans in de aanwezige kleuren. Stelt u zich maar eens een volledig, in zwart of bruintinten, betegelde badombouw op de plek van het vrijstaande bad voor.


Eiken badmeubel met opzetwastafels


Het IB eiken badkamermeubel is voorzien van 3 laden waardoor de benodigde badkamerartikelen steeds onder handbereik liggen. Met zijn breedte van 120cm en de diepte van 53cm ontstaat er meer dan voldoende ruimte voor twee ronde Villeroy & Boch Loop & Friends opzetwastafels met een diameter van 43cm en een afvoerplug in keramiek. De inbouwwastafelkranen uit de Jado Jes collectie zorgen voor een rustig beeld doordat het de wastafel vrij laat en ondersteunen daarmee tevens het ontwerp van een strakke badkamer. Dit wordt ook bevestigd door de spiegel met ingebouwde verlichting over de lengte van de spiegel. Tegenover het badkamermeubel is een eikenhouten kaptafel met dezelfde afmetingen geplaatst waar de ietwat schuin geplaatste spiegel van Axor Citterio zorgt voor een optimale lichtinval en goed zicht bij het aanbrengen van make-up vanuit een zittende houding. Het Keuco Elegance kaptafel krukje - dat uiteraard ook voor andere badkameraccessoire doeleinden geschikt is - past perfect bij de stijl van de Villeroy & Boch douchecabine.


Vrijstaand bad in Solid Surface


Eén van de aandachtstrekkers in veel badkamers is toch wel een vrijstaand bad. Men gaat er soms te gemakkelijk van uit dat een vrijstaand bad enkel geplaatst kan worden in grote badkamers. Afhankelijk van het model zijn er echter ook veel uitvoeringen die zich prima laten indelen in een ontwerp van een kleine badkamer. De ruimte heeft de afmetingen van ongeveer 300x200cm en ook hier past het vrijstaande bad Bilbao van Riho in de maat 175x70cm perfect in. De thermostatische inbouw badkraan van Jado serie Jes is gekoppeld aan een wanduitloop om het bad te vullen en een muuruitloop inclusief wandhouder voor een handdouche bij het bad.


Douchecabine strak in het chroom


Villeroy & Boch Lifetime douchecabine met schuifdeur die speciaal bedoelt is voor een hoekinstap. Door de strakke lijnen met een chromen afwerking versterkt deze douchecabine het ontwerp van een strakke badkamer. In de tegelvloer van de douche is een Easydrain douchegoot geplaatst die voldoende waterafvoercapaciteit levert voor de Axor Starck ShowerCollection regendouche die in dit geval in de plafonddouche uitvoering is ingebouwd. Een plafonddouche met veel mogelijkheden voor een ontspannende of verkwikkende periode in de douche. Op de wand de glijstang van Axor Starck met handdouche die bedient en aangestuurd kan worden door de Jado Jes inbouwthermostaat met omstelling. De wandtegels die ook als vloertegels toepasbaar zijn bestaan volledig uit de unieke Sani-bouw mix van Caesar Slab tegelstroken in de maten van 5/10/15 x 60cm. Daarmee ontstaat niet alleen een doorlopende wand vanuit de tegelvloer maar ook een heel speels en uniek effect door de grilligheid van deze Caesar tegelstroken. De vloertegels zijn ook uit de Caesar Slab serie in de maat 60x60cm en vormen één geheel met de wandtegels, dit zorgt mede voor het eerder genoemde kleurbalans in deze strak ontworpen badkamer.

Een ontwerp voor uw eigen badkamer of toilet aanvragen? Een gratis en geheel vrijblijvende service.

Deze badkamer op uw tablet bekijken?
download onze gratis app en maak een
collectie van uw favoriete badkamers.

  

 .