Wavin Tigris

1 tot 16 van 256

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 256

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wavin Tigris koppelingen

Wavin produceert een wijde range aan producten, gericht op water-, gas- en elektronetwerken. Met de Wavin Tigris biedt het bedrijf een lijn van drie perssystemen aan: de Tigris M1, de SmartFIX en de Tigris K1. Deze systemen bestaan uit een Tigris PEX/AL-buis en persfittingen. Deze fittingen staan bekend om hun uitzonderlijke installatiegemak door een lage insteekkracht. Daarbij levert het bedrijf ook verschillende overgangsfittingen.

 

De Wavin Tigris M1-fittingen worden gemaakt van vertind messing en moeten worden verbonden door middel van de perstechniek. Hierdoor is knellen of solderen niet nodig. Door hun vorm is het makkelijk en snel te testen of de fittingen goed zijn geperst en worden foutjes snel gedetecteerd. Dit kan worden gedaan aan de hand van een drukproef.

Voor de liefhebbers van kunststof (PPSU) zijn de smartFIX-persfittingen van Wavin geschikt. Deze fittingen hoeven enkel gesneden, gekalibreerd en afgeschuind te worden, waardoor het systeem bekend staat als makkelijk en snel. De fittingen zijn, doordat er geen perstang nodig is, makkelijk in gebruik en daarom geschikt voor moeilijk bereikbare plekken.

Het laatste systeem van Wavin – de Tigris K1 – is door verschillende keurmerken, zoals de WRAS, de KIWA en de DVGW, gecertificeerd. Net als de smartFIX worden de persfittingen van deze lijn gemaakt van kunststof (PPSU). Daarbij zijn ze makkelijk op persfoutjes te controleren.

 

Het voordeel van de producten binnen de lijn van Wavin Tigris is dat er slechts drie verschillende fittingen zijn. Deze fittingen zijn allemaal te installeren op de Tigris-buis, waardoor er maar één buis nodig zal zijn. Deze buis is voorzien van een aluminiumlaag, waardoor het geen licht of zuurstof doorlaat. Daarbij zorgt dit materiaal voor een lage uitzetting bij temperatuurschommelingen en kan er voor alle drie systemen hetzelfde gereedschap gebruikt worden.