Douchezitje

11 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

11 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een douchezitje is een enorme uitkomst voor mensen die niet staand kunnen douchen door een ziekte, de leeftijd of een handicap. Vanzelfsprekend is een dergelijke zitje in de douche ook te gebruiken door andere gebruikers, bijvoorbeeld als u er van houdt om lang te douchen of gemakkelijk uw voeten wilt scrubben of vijlen. Het douchezitje wordt vast aan de muur bevestigd en kan gemakkelijk worden opgeklapt als het niet in gebruik is. Hierdoor is de doucheruimte na het douchen meteen vrij te maken voor huisgenoten die het douchezitje niet nodig hebben.


Een passend zitje in de douche


Er zijn veel verschillende soorten douchezitjes te koop. Over het algemeen is de vormgeving hiervan in de laatste decennia ook sterk verbeterd zodat de meeste zitjes niet alleen praktisch zijn, gemak bieden, degelijk zijn maar er ook nog eens gewoon mooi uit zien. Een passend design dat naadloos aansluit bij verschillende series van badkameraccessoires en daarmee in materialen en uitstraling dan ook identiek is. Een goed voorbeeld hiervan is de serie van accessoires van SAM Freeline die een los zitje leveren voor montage aan de muur maar ook een model hebben dat aan de aanwezige handgreep opgehangen kan worden. Deze handgreep van SAM is er in veel verschillende uitvoeringen, die ook te koppelen zijn om vervolgens de “Freeline” door de badkamer te vormen. Daarnaast biedt ook de serie Plan Care van Keuco een ruim assortiment zitjes.


Een inloopdouche biedt ruimte


Mocht u het douchezitje inderdaad willen gebruiken in verband met een hulpbehoevende handicap of ziekte dan is voldoende ruimte in de douche erg gewenst. Een inloopdouche biedt daarbij niet alleen een drempelloze entree maar is ook in de maatvoering erg flexibel. Een brede toegang en bewegingsruimte rond het zitje in de douche is natuurlijk veel makkelijker voor het helpen en ondersteunen dan een krappe douchecabine waar men niet of nauwelijks met twee personen tegelijkertijd gebruik van kan maken. De afscherming naar de badkamer kan, indien er voldoende ruimte beschikbaar is, met een glazen douchewand zijn of nog gemakkelijker met een douchegordijn. Op deze manier hebben zowel jij als een eventuele hulp alle bewegingsvrijheid rond het douchezitje voor een veilige wasbeurt. Een thermostaatkraan die bij de ingang van de douche te bedienen is maakt het ook mogelijk om de kraan aan en uit te zetten zonder steeds in de douche zelf te moeten zijn.


Douchestoel


Wanneer het douchezitje niet meer voldoende ondersteuning biedt bij hoge leeftijd of een handicap kunt u besluiten om deze te vervangen door een douchestoel. Stoelen voor in de douche zijn ideaal voor wanneer er een goede rug- en armsteun vereist is en een zitje niet meer voldoet. De meeste douchestoelen hebben afneembare armsteunen en zijn in verschillende hoogtes verstelbaar. Deze producten zijn nog niet opgenomen in de webshop maar maken wel onderdeel uit van ons assortiment, verzoeke voor deze producten contact op te nemen met de klantenservice van Sani-bouw.