Thermostaatkraan

1 tot 16 van 34

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 34

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Thermostaatkraan


Het was best een kunst, het instellen van de juiste watertemperatuur bij het douchen door de warmwaterkraan en de koudwaterkraan apart te bedienen op de mengkraan. Voor de komst van de thermostaatkraan was het water altijd te koud, of net te heet natuurlijk. Je moest heel voorzichtig de kranen instellen om tijdens het douchen niet haastig onder de te hete waterstralen vandaan te moeten springen om vervolgens weer kippenvel te krijgen tijdens het bijstellen van de mengkraan. Daarbij is duidelijk dat een douche waarbij het water constant, de voor u juiste, temperatuur heeft eigenlijk heel ontspannend is.


Temperatuurbegrenzing met een thermostaat


Een thermostaatkraan is dan een hele uitkomst, zeker omdat een thermostatische mengkraan, in tegenstelling tot een douchemengkraan, ook veel veiliger is. Het verbranden aan heet water is door de temperatuurbegrenzing - een blokkeerstop op de temperatuurknop - zo goed als onmogelijk. De blokkeerstop voorkomt dat de thermostatische mengkraan zomaar voorbij de temperatuur van 38° gedraaid kan worden, een enorm voordeel als er ook van de douche gebruik wordt gemaakt door (kleine) kinderen. Natuurlijk kunt u de temperatuur, naargelang uw stemming en behoefte, wel zelf instellen boven de 38° graden door de blokkeerstift in te drukken tijdens het draaien. Ook zijn er merken zoals Ideal Standard en Grohe die het warme water eerder in de kraan mengen waardoor deze minder heet wordt aan de buitenzijde, men noemt dit ook wel Cool Touch. Los van het comfort is deze degelijke veiligheidsborging één van de grootse voordelen van een thermostaatkraan in de douche of het bad.


Inbouwkraan of opbouw?


Een thermostaatkraan kan niet alleen geleverd worden als opbouwversie met twee hart op hart afstanden (de maat tussen het hart van de beide aansluitkoppelstukken) van 15cm, de huidige standaard of 12cm, de oude maatvoering. Mocht u een ouder huis bezitten en de douchekraan willen vervangen dan hebt u vaak een douchethermostaatkraan met een hart op hart afstand van 12cm nodig. Dit kunt u eenvoudig zelf nameten op de kraan of met de beide aansluitingen op de muur. Tevens zijn er ook in een aantal series inbouwthermostaatkranen beschikbaar die al of niet met een iBox van Hansgrohe te installeren zijn. Dit is een universele inbouwunit waarop eigenlijk iedere inbouwkraan van Hansgrohe op aangesloten kan worden. Tot slot is het gebruik van een thermostatische mengkraan ook economischer, en daarmee beter voor het milieu.