Badkamer Zundert, badkamer met vrijstaand bad

(Pin: 5865 6360)

Een doordacht badkamerontwerp met veel oog voor detail, zo zou je in het kort dit 3D ontwerp voor badkamer Zundert kunnen samenvatten. De eerste eyecatcher is het vrijstaande bad Bilbao die visueel extra veel aandacht krijgt doordat deze voor een wand met mozaïek decortegels uit de serie Lake Stone van Supergres is opgesteld. De Supergres tegels zijn echter niet het enige element dat de aandacht trekt, de zuilen links en rechts en het verlaagde bovengedeelte - dat de zuilen met elkaar verbindt - brengt ook diepte in dit tegelontwerp. Tegelijkertijd zorgt dit verlaagde bovengedeelte ervoor dat er vrij gemakkelijk inbouwspots kunnen worden gemonteerd. Hierdoor ontstaat een lichtbeeld langs de wand wat de uitstraling van de decortegels enorm laat toenemen. Een lichteffect dat, samen met de vele grijstinten van de Supergres tegels, het contrast met het witte vrijstaande Bilbao bad van Riho versterkt en daarmee de functie van eyecatcher bestendigt.


Inloopdouche in badkamer Zundert


De twee zuilen rondom het vrijstaande bad, met een vloerstaande badkraan van HansaDesigno, hebben in dit badkamerontwerp Zundert ook nog een andere functie. De derde betegelde zuil, die op de achterwand te zien is,. betreft eigenlijk een leidingkoof die niet te verplaatsen is. Eén zuil ziet men niet als zuil maar inderdaad als leidingkoof en dat is vaak geen element dat nadrukkelijk aanwezig hoeft te zijn in de badkamer of WC. Door er niet één maar drie zuilen van te maken, en deze ook in het ontwerp met elkaar te verbinden, ontstaat er een mooi op elkaar afgestemd doorlopend geheel. De verbinding wordt gevormd door het verlaagde plafond boven de inloopdouche die eveneens met de grijze Lake Stone vloertegel van Supergres betegeld is. Ook hier ontstaat de mogelijkheid om in het verlaagde plafond gemakkelijk inbouwspots te verwerken die in dit geval voor veel licht in de inloopdouche zorgen. Het afvoeren van water in de inloopdouche gaat via de ACO Showerdrain 900 terwijl het toevoegen van water wordt verzorgd door een thermostaatkraan  met regendouche van Hansa, uit de serie HansaTempra.


Lake Stone vloertegels van Supergres


De grijze Supergres vloertegels in het formaat 60x60cm en de wandtegels in 90x22.5cm geven veel contrast met de witte badkamertegels van Stiles en zorgen voor een modern en enigszins strakke badkamerstijl. Het badkamermeubel van Burgbad  heeft een strekkende lengte van 240cm (2x120cm) met een echt fraaie houtdecortint die het moderne iets nuanceert en er een warme uitstraling voor teruggeeft. Het badkamermeubel beschikt ook over twee opzetwastafels die exact de diepte van het meubel (40.5cm) evenaren en daardoor bijna tailormade lijken te zijn. De beide wastafelkranen wederom uit de Hansa collectie. Een opvallend detail is de geplaatste spiegel boven het badkamermeubel, deze bezit uiteraard ook de lengtemaat van 240cm maar dan wel uit één stuk. Rondom het badmeubel zijn badkameraccessoires van Geesa Wynk geplaatst zoals een glashouder, een zeeppomp en een enkelvoudige handdoekhouder. Tot slot wordt badkamer Zundert met vrijstaand bad op een aangename temperatuur gehouden door een Zehnder designradiator Fina, inclusief thermostaatknop en met een hoogte van 190cm.

Een ontwerp voor uw eigen badkamer of toilet aanvragen? Een gratis en geheel vrijblijvende service.

Deze badkamer op uw tablet bekijken?
download onze gratis app en maak een
collectie van uw favoriete badkamers.

  

 .