Badkamer met schuin dak

(Pin: 4979 2910)

Een schuin dak zorgt vaak voor een knusse sfeer in het interieur, een effect dat door de veelal bescheiden ruimte in de badkamer nog verder wordt versterkt. In deze badkamer met een schuin dak ontstaat datzelfde gevoel, o.a. door de geringe afmetingen van 185x190cm. Natuurlijk leveren de warme, bruine tinten van de op de wand en vloer aangebrachte tegels, de Mosa Scenes in de maat 15x15cm, hier ook nog een bijdrage aan. Neutraler zijn de mat witte tegels van Stiles in de maat 20x60cm. Deze voelen zich normaliter prima thuis in een strak en modern ingerichte badkamer, maar veranderen nu ook niet veel aan het warme en knusse gevoel dat deze badkamer uitstraalt. Badkamer ontwerpen die deze elkaar ondersteunende elementen bevatten smelten in elkaar tot een fraai geheel met een aangename sfeer.


Plateau voorzien van tegels in de douche


Het plaatsen van de douchecabine aan de ‘hoge’ kant van de ruimte is vaak noodzakelijk, ook omdat een plaatsing in de schuine wand om maatwerk vraagt wat duurder is dan een standaard maatvoering. In deze opstelling zijn er 2 kleine betegelde zijwanden opgetrokken die voorzien is van een Novellini Young glazen douchedeur. In de douche zelf is een thermostaatkraan en een glijstang van Hansa gemonteerd. Een opvallend detail is het gebruiksvriendelijke betegelde plateau voor het plaatsen van douche- en badproducten dat op de juiste hoogte in de hoek is gebouwd. Direct hiervoor is de douchegoot, van geringe lengte in de vloer aangebracht


Kleinste inbouwreservoir voor in de hoek


Wel onder de schuine kant maar door het plaatsen van een schuin inbouwreservoir in de hoek nog met voldoende stahoogte om normaal gebruik toe te staan is het wandcloset van Sphinx. Het Grunbach hoekinbouwreservoir is het kleinste toiletreservoir voor in de hoek dat uberhaupt leverbaar is. Het is direct te betegelen zonder dat er een ombouw gemaakt dient te worden. Wel wat duurder in aankoop maar minder werk om te installeren waardoor uw bespaart op werkuren. Met dit uiterst smalle en ondiepe inbouwreservoir en het Sphinx wandcloset wordt belangrijke ruimte bespaart. Vrijwel direct daarnaast is de designradiator Zehnder Zeno gemonteerd. Een radiator die ook kan worden uitgevoerd met een centrale thermostaat knop die niet allen bijzonder mooi is maar ook in het aanzicht veel minder leidingen laat zien.


Ondiep badkamermeubel, een ruimte winnaar


Het badkamermeubel is van Riho uit de serie Smartline. Een collectie van badmeubelen in verschillende breedtes en met verschillende wastafelbladen maar met de overeenkomst dat deze allemaal slechts 38cm diep zijn. Zijn grote kracht zit erin dat men in het gebruik vrijwel niet merkt dat het een ondiep badkamermeubel is. Wat men echter wel merkt is de ruimte die dit badkamermeubel in de badkamer bespaart. De wastafelkraan is wederom van Hansa en wel de Hansavantis, de boven de wastafel aangebrachte spiegel is afkomstig uit de Sphinx 320 serie. Alle accessoires in deze badkamer zijn afkomstig uit de Keuco Moll serie.

Een ontwerp voor uw eigen badkamer of toilet aanvragen? Een gratis en geheel vrijblijvende service.

Deze badkamer op uw tablet bekijken?
download onze gratis app en maak een
collectie van uw favoriete badkamers.

  

 .