Badkamer Lepelstraat, toilet in badkamer of apart

(Pin: 7365 4904)

Ogenschijnlijk is badkamer Lepelstraat de perfecte samenvoeging van een WC en een badruimte omdat het wandcloset, op het eerste gezicht, uit het zicht gemonteerd lijkt. Zelfs de 3D viewer in onze online badkamershowroom wekt de indruk dat het gebruik van dit toilet bijna nét zo privé is als bij een reguliere WC. Echter bij het bestuderen van de foto’s en de ontwerpplattegrond blijkt dat het toilet weliswaar ‘om de hoek’ is aangebracht, maar dat bij het gebruik van het badkamermeubel het wandcloset toch gewoon zichtbaar is. Wel wekt deze wijze van indelen een zekere intimitiet op, de gebruiker zit immers niet ´midden´ in de badkamer Lepelstraat maar is toch enigszins afgescheiden van de rest van de ruimte. Modern en toch tijdloos is een passende omschrijving voor dit ontwerp. Dit is mede gebaseerd op de gebruikte witte wandtegels van Stiles in de maat 30x60cm en de Caesar Slab Black vloertegels in de maat 60x60cm. Caesar Slab is bij Sani-bouw ook als tegelstroken verkrijgbaar voor een bijzonder tegeldecor op de vloer of wand.


Nisjes in de badkamer Lepelstraat


Bij het betreden van de badruimte bevindt zich aan de linkerzijde de betegelde douchecabine met een swingdeur van Novellini Young in de breedte van 70cm. Deze douchedeur heeft markante profielen in aluminium en een lange, vierkant gevormde greep die moderniteit uitstraalt. Binnen in de douchecabine is de complete doucheset met thermostaatkraan en hoofddouche Euphoria van Grohe gemonteerd. In de tegelvloer is de Easydrain douchegoot aangebracht, waarbij de vloertegels van Caesar Slab zijn ingezaagd om afschot in de douchevloer te brengen en zodoende voor afvoer van het douchewater te zorgen. Direct naast de douchedeur zijn een drietal kleine nisjes in de wand aangebracht die van zacht LED verlichting zijn voorzien. Door de geringe lichtopbrengst ontstaat er een zacht en sfeervol licht vanuit het binnenste van deze nisjes in de badkamer Lepelstraat. Het is zeker de bedoeling om ook iets decoratiefs in de nisjes te plaatsen maar enkel het sfeerlicht te zien uitstromen is eigenlijk ook al best bijzonder.


Laufen Pro wandcloset apart, uit het zicht


Om de hoek bevindt zich dan inderdaad het Laufen Pro wandcloset Compact met een softclose WC-zitting. Doordat de zijwand iets doorloopt valt ook het Geberit inbouwreservoir met Geberit Sigma 20 bedienpaneel mooi weg in de constructie. Daardoor ontstaat er boven het Geberit inbouwreservoir een prima open ruimte voor glazen legplankjes ten behoeve van accessoires of bijvoorbeeld het opbergen van handdoeken. Het Riho Avanti badkamermeubel is 80cm breed en bezit twee laden voor de noodzakelijke badkamerverzorgingsproducten. Een bijpassende Riho spiegel in dezelfde breedte en inclusief verlichting en een Grohe wastafelkraan Eurosmart completeren het badmeubel. Als volgende element is de designradiator van Zehnder aan de wand bevestigd, het model Zeno levert met zijn afmetingen van 170x50cm meer dan voldoende warmte capaciteit voor deze badkamer in Lepelstraat. De toegepaste badkameraccessoires stammen van Keuco uit de Moll collectie. Kwalitatief perfecte accessoires met toepasbaar design en gemak voor de gebruiker, dat zijn de kernwaardes van Keuco. De collectie Keuco Moll sluit daar zeker bij aan als een betaalbare serie van accessoires.

Een ontwerp voor uw eigen badkamer of toilet aanvragen? Een gratis en geheel vrijblijvende service.

Deze badkamer op uw tablet bekijken?
download onze gratis app en maak een
collectie van uw favoriete badkamers.

  

 .