Novellini baden en douchebakken

9 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

9 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

In de loop der jaren heeft Novellini de badkamercollectie van baden en douchebakken voortdurend verder ontwikkeld en is daarmee één van de eerste bedrijven die een volledig productgamma van grootformaat douchebakken in verschillende (aan te passen) maten en kleuren biedt. Ook een volledig vlakke doucheplaat of een uitvoering, indien het afschot van de afvoer dat noodzakelijk maakt, met de gebruikelijke randhoogte maakt onderdeel uit van het Novellini douchebak programma. Omdat er juist in het afgelopen decennium aanzienlijk geïnvesteerd is in het milieuvriendelijk produceren van de ligbaden en douchebakken kan het bedrijf zich nu focussen op de meer duurzame holistische productie en distributiemethoden. Hierbij speelt niet alleen het soort basismateriaal maar ook de herkomst daarvan, de gevolgen voor het milieu, het imago en de wijze van verpakken en distribueren een belangrijke rol.


Novellini Olympic Plus 

Met de Olympic Plus douchebak was Novellini één van de eerste fabrikanten die een grootformaat doucheplaat met een antislipmotief, met bijpassende baden, herintroduceerde. Het Italiaanse bedrijf besefte het belang van een meer ontworpen doucheplateau door vormgeving en het gebruik van innovatieve materialen en fabricagemethoden en introduceerde de Olympic Plus douchebakken, die vandaag de dag nog steeds een van de sterkste en meest stabiele grootformaat doucheplaten is. De met metaal versterkte composiet constructie, die nu ook gebruikt wordt in de nieuwe modellen en uitvoeringen, betekent dat (in tegenstelling tot vele andere vlakke doucheplaten) Novellini baden en douchebakken kant en klaar en gereed om te installeren, op de bouwplaats verschijnen. De Novellini Olympic douchebak kan op de vloer worden geïnstalleerd als een conventioneel laag niveau model of rechtstreeks worden geplaatst op de fundering, zonder verdere verstevigingen, voor een drempelloze toegang tot de douche. Perfect voor gebruik bij een inloopdouche of met een douchecabine of douchedeur in een nis. Van deze Novellini doucheplaat zijn de laatste 200mm van het ene uiteinde dat, indien nodig, de doucheplaat in formaat kan worden aangepast. Ook het uitzagen van een hoek, om b.v. het gedeelte rondom een koof op maat te maken, is bij deze doucheplaat geen enkel probleem, zolang het de 20cm maar niet overschrijdt.

 

De Victory douchebak

Een neer traditioneel model zoals de Victory douchebak wordt gemonteerd met behulp van douchebakpoten. De Olympic doucheplaat is optioneel verkrijgbaar in een antislip uitvoering, die wordt aangebracht op het bovenoppervlak van de bak. Rondom blijft hierbij een rand van 10cm vrij zodat eventuele siliconekit aangebracht kan worden op een glad en gemakkelijk te reinigen oppervlak. Al het materiaal van de Novellini douchebakken, inclusief de Victory, kan eenvoudig worden gereinigd met conventionele huishoudelijke badkamer schoonmaakmiddelen, met inbegrip van kalkaanslag verwijderaars en bleekmiddelen.


Novellini Elysium en Iris baden

Design met een tijdloos karakter typeert de baden uit de Novellini Elysium serie. Een strakke lijn aan de buitenzijde die het bad strak en modern laat ogen. De binnenzijde kent echter een gebogen vormgeving die juist als sierlijk en uitnodigend wordt ervaren. Ontspannen liggen in dit ligbad van 190x80cm dat van een hoofdkussen is voorzien. De Novellini Iris lijn is de perfecte combinatie tussen een ligbad en een douche inéén. De perfecte inrichting voor de kleine badkamer of voor als men aanpassingen wil doorvoeren die het langer in het eigen huis blijven wonen ondersteunen, zoals het niet meer over de badrand heen willen of kunnen stappen.