Tegelsnijder

1 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een tegelsnijder is een stuk gereedschap dat enkel dient om op een veilige en snelle manier tegels op maat te snijden. Er bestaan veel soorten van tegelsnijders maar niet alle soorten kunnen dikke, zware tegels doorsnijden. De Rubi TX serie is speciaal gemaakt om tegels door te snijden die een normale, kleine snijmachine niet kan snijden. Het voordeel van dit model is dat u niet alleen de tegels kunt snijden maar deze ook door kunt breken. Op dit speciale model zit een mobiel breekmechanisme met een breekkracht van maximaal duizend kilo. De snijder bestaat voornamelijk uit dik aluminium en is zeer handig en gemakkelijk te gebruiken. De Rubi TX tegelsnijder wordt voornamelijk gebruikt om harde tegels te verwerken, maar kan ook kleine, dunne wandtegels breken en snijden.

 

De tegelsnijders van Rubi


De TS Rubi is zeer efficiënt te gebruiken dankzij het eenpunts breekmechanisme wat erop zit. De bodemplaat van de snijder is ergonomisch gevormd en is verstevigd zodat ook de zwaardere tegels kunnen gesneden worden. In dit gereedschap zit een snijwieltje van 6-10 mm en de breekkracht van deze tegelsnijder is maar liefst vierhonderd kilo. Hij is geschikt voor tegels die een dikte hebben van 6 tot 15 mm. Voor het makkelijk meenemen beschikt dit model over een handige kunststofkoffer zodat deze gemakkelijk vervoerd kan worden.


Dit TS type is sterk en heel soepel om te bedienen dankzij het eenpunts breekmechanisme. De geleidingen die aan dit model zitten zijn verchroomd. Deze snijder bevat een afstelhaakje waar u gemakkelijk 45 graden rechte snedes kunt maken. Aan de tegelsnijder zit een 6 -10 mm stevig snijwiel. Tijdens het snijden heeft u direct een overzichtelijk zicht op de zichtbare snijlijn. Met maar liefst een totaal drukgewicht van maar liefst 750 kilo vormt het breken van de tegel langs de snijlijn geen enkel probleem. Het model is geschikt voor een tegeldikte van 6 tot 15 mm.


Het TR type heeft een mobiel breekmechanisme en kan in totaal 600 kilo aan van breekkracht. De bodemplaten op de snijder zijn voorzien van een tweelaags bodem en deze zorgt dat het gereedschap schokabsorberend is. Goed zicht op uw werk en een rechte snijlijn door de zijsteunen die aan beide kanten van de snijder zijn gemonteerd. Dit beidt ook veel ondersteuning bij het snijden en breken van de grotere type tegels zodat ook deze gemakkelijk gesneden kunnen worden met het TR model van Rubi.


Tegelsnijders in het algemeen


Deze wijze van het snijden van tegels is ook van toepassing bij veel andere modellen van tegelsnijders. Van belang is een stabiel en voldoende ondersteuning biedend model met enige flexibiliteit in de bodemplaat dat kwaliteit en duurzaamheid biedt. Enkel met een dergelijk kwalitatief goed product zijn met een vlotte snijbeweging kaarsrechte snedes in de toplaag van de tegel te maken. En niet alleen een paar tegels achter elkaar maar gedurende een lange levensduur die ook garandeert dat alle wand- of vloertegels diezelfde kaarsrechte snede bezitten. Geen verlies of verspilling van tegels en door het breken op een goede snijmachine ontstaat een tegel met een rechte snijlijn die er voor zorgt dat ook de tegelvloer na het leggen een resultaat geeft waar u vele jaren trots op kunt zijn.