Novoceram

1 tot 16 van 113

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 113

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Aan de voet van de Drôme, langs de oevers van de rivier de Rhône, dat is waar Novoceram, een ware parel aan de kroon van de Franse creativiteit, sinds 1863 tegels uit keramiek produceert. Het eerste bedrijf dat de Franse flair voor stijl weet te visualiseren en haar charme meegeeft aan haar collecties van wandtegels en vloertegels. Novoceram onderscheidt zich ook door ambitieuze en concrete keuzes als het gaat om milieuvraagstukken behorende bij de bedrijfsprocessen. De geschiedenis van het bedrijf begint al in 1863, maar vandaag de dag is het bedrijf één van de toonaangevende fabrikanten in de Franse keramische industrie. De Franse identiteit is een ware merkwaarde voor Novoceram en deze standvastigheid onderscheidt het bedrijf bij het ontwerpen en produceren van keramische tegels. De bronnen van inspiratie, de stijl van de tegelproducten en hoe ze te presenteren op de belangrijkste beurzen in de wereld, Novoceram communiceert altijd de charme en andere diepliggende authentieke waarden van de Franse haute couture in interieurdesign. Deze beslissing is, in de eerste plaats, een exacte industriële functie: meer dan 85% van de collecties van het merk zijn gemaakt in Frankrijk. Voor de resterende 15% komt het voordeel uit de synergie met het Italiaanse Gruppo Concorde, een van de grootste producenten van keramische tegels in Europa, waarvan Novoceram sinds 2000 deel van uit maakt.


Inzet voor het milieu.

Het eerste keramische bedrijf in Frankrijk dat een Ecolabel certificering, het Europese merk dat de ecologische duurzaamheid van consumptiegoederen garandeert, voor zijn gehele gamma van tegelproducten mocht ontvangen. Het bedrijf committeert zich hiermee aan een ambitieus en hartgrondig milieuvriendelijk beleid dat verbonden is aan het produceren onder het Ecolabel. Novoceram is ook de enige keramische tegelproducent in Frankrijk die een ISO 14001 heeft verkregen voor zijn milieuzorgsysteem. De beloning voor de belangrijke investeringen die gedaan zijn om de productiefaciliteiten en het verbruik van energie en water op alle niveaus in het bedrijf te reduceren met het verminderen van de impact van haar activiteiten op het milieu als doel.


De Novoceram tegelcollecties

Novoceram tegels zijn het resultaat van voortdurende evolutie en onderzoek, de ideeën en inspiratie uit de tradities en culturen over de hele wereld, evenals de laatste design- en interieurtrends. De tegelcollecties zijn in staat om elke behoefte te voldoen, van de kostbare keramische wandbekleding uit de serie Art wandtegels, tot aan de Novoceram vloertegels met exclusieve montagesystemen voor zwevende vloeren. Toepasbaar binnen of buiten, zonder gebruik van lijm, mortel of beton die de technische kwaliteiten van porcellanato combineren met het gemak en de voordelen van een zwevende vloer. Maar ook de nieuwste tegelseries van Petitot en Napami tot aan Ciment, Noa Fossil en No Name.