Sifon

1 tot 16 van 51

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 tot 16 van 51

   

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Werking van een sifon

Een waterslot of zoals men dat eenvoudig noemt een sifon is een klein, handig instrument dat het door zijn vormgeving of interne constructie mogelijk maakt om twee luchtlagen door water van elkaar gescheiden te houden. In het geval van een sifon in de badkamer bij de wastafel, het bad of de douche spreken we dan natuurlijk over aan de ene kant de luchtjes van het riool en aan de andere kant de badruimte zelf. Door middel van het waterslot wordt de luchttoevoer vanuit het riool afgesloten om te voorkomen dat de rioollucht in de badkamer te ruiken is. Een simpel maar uiterst doeltreffende methode die uiteraard ook wordt toegepast in de afvoer van het toilet maar dan zit het sifon standaard binnen in het keramiek en de interne vormgeving van het toilet of wandcloset opgenomen. Niet veel voorkomend maar als de luchtdruk aan de kant van het riool oploopt, soms bij harde wind of stormen, dan ik het mogelijk dat deze zich door het slot heen perst en toch te ruiken is in het toilet of de badkamer. Ook kan het zijn dat de ontluchting van het riool, die vaak naar het dak doorloopt om de stank niet binnen te ruiken, verstopt raakt waardoor er een vacuüm ontstaat waardoor er ook lucht door het waterslot heen kan dringen. De werking van een sifon is dus heel eenvoudig, een vloeistof in een bepaalde constructie van pijpen of leidingen aangebracht zodat deze in het leidingsysteem blijft ‘staan’ zorgt ervoor dat de verschillende luchtzijdes niet met elkaar kunnen worden vermengd.


Verschillende soorten van een waterslot

Zoekt u een sifon die onder u wastafel past dan hebben wij een ruime keuze voor u in ons assortiment. Natuurlijk begrijpen wij dat u voor een moeilijke keuze staat, want elke sifon is anders en heeft zijn eigen kwaliteiten. U wilt zeker niet dat als deze geplaatst is dat de mogelijkheid bestaat dat er lekkage optreedt omdat het waterslot niet goed gemonteerd was. In dat geval kunnen wij u voldoende informeren over wat u wel en niet mag doen, ook kan één van onze vakmannen bij u om de hoek de sifon voor u monteren zodat u zeker bent van een waterdichte installatie. In de webshop heeft u keuze tussen verschillende stijlen van sifons. Mocht u een modern badkamermeubel hebben in de keuken of in de badkamer dan kunt u er misschien voor kiezen om een vloeistofslot aan te schaffen met een chromen afwerkingen. Ook zijn er verschillende designvormen zoals vierkant of juist minimalistisch dun en rond. Dit kunt u uiteraard doen als het waterslot zichtbaar is. In de meeste gevallen zitten de meubels goed dicht gewerkt en zal men de sifons niet zien hangen en kunt u beter kiezen voor een ruimtebesparend sifon zodat er meer opbergruimte in de badkamerkast of lade overblijft. Uiteraard blijft de keuze bij u, maar voor advies en alle mogelijkheden kunt u altijd even bellen.


Waterslot monteren

De meeste watersloten zijn gemakkelijk zelf te monteren onder de wastafel. Indien u misschien niet zo handig bent en u later kosten wilt besparen, kan u altijd beroep doen op één van onze Sani-bouw vestigingen bij u om de hoek. Deze komen langs en monteren de sifon graag voor u. Overigens is dat mogelijk met al onze webshop producten, u kunt het zelf monteren of even de Sani-bouw vakman bij u om de hoek bellen of e-mailen voor montage.