WAVIN TIGRIS KOPPELINGEN EN LEIDINGSYSTEMEN

Tigris koppelingen

Wavin Tigris perskoppelingenHet Tigris warm- en koudwatersysteem is zeer geschikt voor de aanleg van drinkwaterinstallaties en radiatoraansluitingen in woningen en niet-residentiële gebouwen, zoals kantoren en zorginstellingen. Standaard levert Wavin het systeem met een flexibele, vormbestendige meerlagenbuis (PE-X/AI), die dankzij de nieuwe fittingen nog veelzijdiger is geworden. U gebruikt altijd dezelfde buis, maar kiest per situatie de meest geschikte fitting. Gaat u voor de persfittingen Tigris M1 of K1 of voor de insteekfitting smartfix?

 

Uniek design

Welke fitting u ook kiest, u heeft altijd het gemak van het gepatenteerde Wavin-design: de fittingen zijn van binnen niet rond, maar zeshoekig. Hierdoor is minder insteekkracht nodig en werkt u sneller en handiger. Voor alle fittingen kunt u hetzelfde gereedschap (blijven) gebruiken. Voor de Tigris M1 en K1 heeft u enkel de gangbare Wavin Tigris persbekken nodig. De meerlagenbuis is flexibel waardoor minder koppelingen nodig zijn. De lineaire uitzetting is minimaal. Daarnaast is de buis, diffusiedicht, druk- en temperatuurbestendig en uiterst hygiënisch.
 
Wavin Tigris M1 messing perskoppelingen
 

Wavin Tigris M1 messing persfitting

De Tigris M1 is ideaal als u graag met messing werkt, maar niet meer wilt schroeven, solderen of lassen. Het is een persfitting uit vertind messing, met binnenin hetzelfde gepatenteerde design als de kunststof Tigris persfittingen. Dit garandeert een soepele en snelle installatie. De M1 is bovendien voorzien van een lekdetectiefunctie, waarmee u ongeperste fittingen eenvoudig opspoort. Verkrijgbaar in 16 mm tot 63 mm.
 
 
 
 
 
 
 
 
Wavin Tigris K1 kunststofkoppelingen
 

Wavin Tigris K1 kunststof persfitting

In 1999 bracht Wavin als eerste ter wereld persfittingen van kunststof op de markt: Tigris K1. Twee jaar later won deze fitting een IF Design Award voor zowel het design als de functionaliteit. Net als de Tigris M1 heeft ook de K1 een lekdetectiefunctie. Bovendien is deze kunststof fitting lichter en voordeliger dan een metalen fitting. Verkrijgbaar in 16 mm tot 63 mm.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wavin Smartfix koppelingen
 

Wavin smartFIX kunststof insteekfitting

SmartFIX is geschikt voor vrijwel alle sanitair- en verwarmingstoepassingen, zowel in nieuwbouw als renovatie. Met de Wavin smartFIX insteekfittingen van PPSU maakt u binnen enkele seconden een zekere, lekdichte verbinding tussen twee meerlagenbuizen. Dit type fittingen kan zeer snel en vrijwel zonder gereedschap verwerkt worden. Kalibreren, insteken, dicht! Wavin smartFIX is zodanig ontworpen, dat de buis altijd correct in de fitting zit. Via het inspectievenster kunt u dit controleren. De geoptimaliseerde fixeerring zorgt voor een zeer hoge trekvastheid. Verkrijgbaar in 16 mm, 20 mm en 25 mm.


Gepubliceerd in: Installatie materialen