WATER BESPAREN MET GROHE SILKMOVE ES WASTAFELKRANEN

Grohe Silkmove

Grohe silkmove water besparenOnlangs heeft Grohe al haar gangbare eengreeps wastafelkranen, voor toepassing in vooral projecten, voorzien van SilkMove ES techniek.
 

SilkMove Energy Saving techniek en maximaal 5,7 l/m

Door de toepassing van de SilkMove ES techniek opent een eengreeps wastafelkraan, met de hendel in de middenstand, altijd met koud water waardoor er niet onnodig energie verspild wordt. Bij het wassen van de handen of bij poetsen van de tanden is koud water immers voldoende. Pas bij het naar links draaien van de hendel wordt er warm water gevraagd. Samen met de toegepaste doorstroombegrenzer met een doorlaat van maximaal 5,7 liter per minuut, zijn deze kranen dus zeer zuinig in het gebruik van zowel energie als water.

 

Standaard toegepast

De S varianten van de meest gangbare kranenseries Eurosmart, Eurosmart Cosmopolitan, Eurocube, Essence, Concetto en Eurostyle Cosmopolitan zijn inmiddels met SilkMove ES techniek uitgerust, evenals de Medium uitvoering van Eurosmart en Eurosmart Cosmopolitan. SilkMove EnergySaving is nu de standaard, wat betekent dat de oude, traditionele eengreepskraan hiermee uit het programma verdwenen is.

Grohe silkmove es
 

Green Building Standards

Steeds vaker krijgen projectontwikkelaars te maken met Green Building Standards, zoals Breeam, Leed en Green Key. Deze organisaties certificeren gebouwen met betrekking tot hun duurzaamheid, waarbij onder andere het efficiënt gebruik maken van water, energie en andere hulpbronnen tot de criteria behoren. Door de SilkMove ES techniek, gekoppeld aan de 5,7 liter doorstroming per minuut, zijn de Grohe eengreepskranen probleemloos toe te passen in dergelijke projecten. Dit geldt overigens ook voor de Grohe douches

 

Type

Eurosmart Cosmo Wastafelmengkraan Eurostyle Cosmo Wastafelmengkraan met dezelfde doorstroming en voor de GROH E wc-elementen met instelbare spoelhoeveelheid.


Gepubliceerd in: Kranen nieuws